Szórakozás

Tokár Tamás szerint attól nem lesz kevesebb pedofil, ha a szülők nem posztolnak fotót a gyerekükről

rtl klub
rtl klub
Úgy véli, igazságtalanul bántják azokat a szülőket, akik posztolnak a gyerekükről.

Az igazino.hu oldalon jelent meg egy interjú Tokár Tamással, a Fókusz műsorvezetőjével. Tokárt a többi között arról is kérdezték, milyen mértékben egészséges egy szülőnek a gyerekéről posztolni a közösségi médiában.

Azt gondolom, hogy minden szülőnek kutya kötelessége megvédenie a gyerekét minden valós veszélytől. Ez egy ösztönös dolog, ami nem kérdés. Azt viszont jó lenne tisztázni, hogy mi az a valós veszély. Nekem az a bajom ezzel, hogy ezt nagyon radikálisan, borzasztóan szélsőségesen fogalmazzák meg egyesek.

Tokár kifejtette, mire gondol:

Ha az ember közszereplő és megosztja az életét, amelynek szerves része a gyermeke, akkor engedtessék már meg, hogy a saját belátásom szerint megjelenjen ő is az online életemben. Miért ne rakjam ki? Azt meg végképp nem értem, mi értelme kitakarni a gyerek arcát, amikor ettől még ugyanaz az intim családi pillanat felkerült a netre. Hiszen azzal, hogy konkrétan a szeme nem kivehető, nincs különbség. Ez csupán az önmegnyugtatásról szól.

Az online lét veszélyeiről így vélekedik:

Pedofilok mindig is voltak és mindig is lesznek. Nem ettől lesz több, vagy éppen kevesebb, hogy kitesz valaki egy normális keretek között készült cuki gyerekes családi fotót. Nem gondolom azt, hogy azért lennék cinkos vagy bűnös, mert ezzel teret adok nekik. Nekem ne mondja senki, hogy azzal fogjuk megszüntetni a pedofíliát mint jelenséget, hogy a gyerekről nem teszünk fel semmit. Szerintem az alapvető baj az, hogy semminek nincs következménye, szankciója. Ha a pedofíliát meg az összes dark webes tevékenységet jobban büntetnék, akkor talán sokkal komolyabb visszatartó ereje lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik