Szórakozás

A magas rezsi miatt bezáratnák a lakók a világhírű lebegő medencét

Dan Kitwood / Staff / Getty Images
Dan Kitwood / Staff / Getty Images
Mivel túl drága a fűtése, legalább a téli hónapokra bezáratnák a világhírű „lebegő” medencét a londoni Embassy Gardens méregdrága lakásainak tulajdonosai.

A világhírű Sky Pool ideiglenes bezárást fogják javasolni a londoni Embassy Gardens lakásainak tulajdonosai a következő lakógyűlésen. A két épület tetejét 35 méteres magasságban összekötő, átlátszó úszómedence fűtése ugyanis meglehetősen drága, különösen ahhoz képest, hogy mennyien használják a téli hónapokban – írja a Sun című bulvárlap.

A Sky Poolt, vagyis a világ első „lebegő” medencéjét idén áprilisban adták át, így a tulajdonosok csak most szembesültek a téli fenntartás költségeivel. A medence fűtése napi 450 fontba (közel 200 ezer forintba), vagyis éves szinten közel 165 ezer fontba (majdnem 73 millió forintba) kerül. A lakók többsége úgy faragna ezen a költségen, hogy az év hidegebb felében bezáratnák a medencét.

Kapcsolódó
Kipróbálhatták az első szerencsések és bátrak London lebegő medencéjét
Az átlátszó úszómedence két épület között, 35 méteres magasságban feszül.

„Ha 450 fontba kerül naponta, és csak öt ember használja, akkor egy úszásért 90 fontot fizetünk, ami nem igazán tűnik túl jó ár/érték aránynak” – nyilatkozta a Sunnak egy házaspár.

Az Embassy Gardens London egyik felkapott folyóparti részén épült. Egy garzont 565 ezer fontért (közel 250 millió forintért), egy háromszobás penthouse-t 4,5 millió fontért (közel kétmilliárd forintért) lehet megvenni a lakóparkban. Egy átlagos kétszobás lakás után évi 9 ezer font (közel 4 millió forint) közös költséget kell fizetni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik