Szórakozás

Két szenvedélye van egy ír nőnek: a rúdtánc és a baltadobálás

RTÉ
RTÉ
Nincs jobb egy nehéz nap végén, mint hatalmas fejszéket hajigálni – vallja Ceola McGowan, ír baltadobó, akinek a másik szenvedélye a rúdtánc.

Nem kis célt tűzött ki maga elé Ceola McGowan: még 35 éves kora előtt szeretne fejszedobó világbajnokká válni. Erre az első esélye augusztusban, Kanadában lesz, de ha nem jön össze, akkor sem fog elszomorodni, hiszen még csak 31 éves, és fejszedobó világbajnokságot kétévente rendeznek – mondta el a nő az RTÉ ír közszolgálati televízió riportjában.

Ceola 2018-ban dobott először fejszét, és azonnal a sportág rabjává vált. Azt mondja, hihetetlenül felvillanyozó érzés felkapni, majd elhajítani egy hatalmas baltát.

Nagyon meditatív, belégzés, kilégzés, aztán dobsz, és hallod a csattanást a tuskón, amikor a fejsze célba ér. Ha rossz napod van, csak dobj el fejszét, és máris jobban érzed magad

– mondja.

Ceola, alig négy évvel az első fejszedobása után, a negyedik a nők között a világranglistán. Azt mondja, a gyors fejlődését annak köszönheti, hogy másik szenvedélye, a rúdtánc miatt erős a felsőteste.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik