Szórakozás

Mobilnak nézték a fagyiját a rendőrök, vezetés közbeni telefonálásért büntették meg

Kisebb fennakadást okozott egy Magnum a melbourne-i forgalomban – persze nem úgy, ahogy azt elsőre gondolná az ember.

Az ausztráliai Melbourne-ből származó Michelle Course 2020 novemberében különleges rendőri túlkapás áldozata lett. Azért állították meg az egyenruhások, mert vezetés közben egy Magnum jégkrémet evett, amire ők azt hitték, hogy a mobiltelefonját nyomkodja.

Hiába mondta nekik, hogy csak fagyit evett – aminek a csomagolását, a pálcikáját és a blokkját is megmutatta bizonyíték gyanánt –, és az az érvelése sem működött, hogy a volán mögötti fagylaltozás közben nem tudott volna a mobiljával foglalkozni.

Végül megbírságolták: 500 ausztrál dollárt, azaz közel 116 ezer forintot követeltek tőle valami olyasmiért, amit el sem követett.

Az esetet akkor a Current Affair című ausztrál tévéműsor külön riportban mutatta be.

Courset annyira felháborította az ügy, hogy nem csak a médiát kereste meg vele, hanem a bíróságra is el akarta vinni az ügyet. Azonban Victoria állam rendőrségén még azelőtt belátták, hogy hibáztak, hogy az ügy bírósági szakaszba jutott volna. A kapitányságon ugyanis megnézték a járőrkocsi fedélzeti kamerájának felvételeit, és a vétlen sofőr híváslistáját is, amiből egyértelmű volt a tévedésük.

Michelle Course a héten ismét nyilatkozott a tévéműsornak:

A józan ész győzedelmeskedett, és a bírságot ejtették. A tárgyalás előtt pár nappal felvették velem a kapcsolatot, én pedig nagyon hálás voltam azért, hogy a rendszer működött és igazságot szolgáltattak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik