Szórakozás

Íme egy tuti sminktipp, ha nem szeretné, hogy idegen férfiak zavarják az edzőteremben

És csak a szemfestéket kell kicsit unortodox módon használni hozzá.

Egy nő elárulta, mi a bevált módszere arra, hogy a férfiak ne zaklassák őt az edzőteremben. A TikTokon 267 ezer követővel rendelkező, Blackmarketbagelsociety0 felhasználónevet használó fiatal nő az egyik december eleji videójában leplezte le, ő hogyan kerüli el, hogy edzés közben kéretlen jótanácsokat kapjon idegen férfiaktól.

A módszer lényege röviden annyi, hogy a barna szemfestékével nem a szemét, hanem a nyakát keni be úgy, mintha kiszívták volna, ami a tapasztalatai alapján kifejezetten elrettentő hatást kelt.  

„Life hack – egyetlen férfi sem próbálja kijavítani a formámat, mióta barna szemhéjfestéket kentem a nyakamra, mintha kiszívták volna” – írta az indy 100 által bemutatott, lent megtekinthető videójára, amin szájmaszkot viselve, két különböző kameraállásból mutatja be, hogy néz ki az kamura kisminkelt nyaka.

@blackmarketbagelsociety0

Guess my form is just better this week also shout out to my team mate for this idea ##howdy ##gymhack ##lifehack ##gym

♬ original sound - hi

A bejegyzés első felében a telefonja fölé hajolva mutogatja a nyakát, amelyen két világos lila, sminkkel felvitt „zúzódás” látható. A videó második részében pedig a tükörből mutatja meg magát az edzőteremben azt érzékeltetendő, hogy valóban nem zavarja senki a trükknek köszönhetően. Bár a tükörben látható magányára az is magyarázat lehet, hogy hajnalban vagy késő éjjel látogatta meg a konditermet.

A videó december 6. óta 1,8 millió megtekintést és közel 300 ezer lájkot ért el, és több ezer komment is érkezett hozzá. A hozzászólások egy része a fiatal nő felé együttérzést mutatva azon akadt ki, miért van szüksége ilyen extra teendőkre az edzőterembe járó nőknek.

Egy felhasználó azt írta: „A nőgyűlölő problémák nőgyűlölő megoldásokat igényelnek”. Egy másik pedig így foglalta össze tömören a lényeget:

Jobban tisztelik a »férfit«, akivel »együtt voltál«, mint téged, az emberi lényt, ami sokat elmond a társadalomról.

Egy harmadik hozzászóló pedig ezt fűzte hozzá: „Nevetséges, hogy állatokként kell megjelölnünk magunkat, hogy a pasik távol tartsák magukat tőlünk”. Persze voltak olyanok is, akik a megjelölés más formáit hozták fel saját alternatívájukként: „Vettem egy olyan szilikon jegygyűrűt (kb. 5 dollárba kerül), és azt viselem az edzőteremben, és már senki sem zaklat” – szól az egyik, a problémára a megoldást a gyűrűkben kereső komment.

És volt olyan is, aki azt mesélte, előfordult már vele, hogy igazán állatira vette a figurát ilyenkor:

Egyszer morogtam egy férfira az edzőteremben. Soha többé nem zavart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik