Szórakozás

Tóth Gabi: Aki szereti a hazáját, büszke a hagyományaira, a szüleivel jó kapcsolatot ápol, az nem támad engem

youtube / bohár dániel
youtube / bohár dániel
Beszélt a támadásokról, amit az Eucharisztikus Kongresszuson való fellépése miatt kapott.

Tóth Gabi vendégeskedett a Pesti TV identitáserősítő portréműsorában, a Mi vagyunk a magyarok című műsorban. Bohár Dániel műsorvezető hamar arra terelte a szót, szerinte az ember akkor jár jó úton, ha folyamatosan támadják. Tóth Gabi úgy érzi, ő képes megbirkózni ezekkel a támadásokkal.

Ha negatív történik, azt nagyon megélem. Én magamról azt érzem, hogy egy isteni gondviselés alatt állok. Ha ekkora méltó feladatokat bíznak rám, akkor én azt az erőt is megkapom hozzá, hogy elbírjam. Szerintem ez nálad is pontosan ugyanígy van. És igaz minden emberre, aki kiáll és mer a saját értékrendjéről beszélni.

„Miért történik az, hogy ma egy magyar, sikeres, jó hangú énekesnő, a pápa előtt énekel – ami hatalmas dolog szerintem –, emiatt valakit támadnak?” – tette fel a kérdést Bohár.

A támadásokat már éreztem az elmúlt években, nem voltak ennyire intenzívek. A pozsonyi csatával kezdődött. Utána gondolkodtam el először ezen: vajon miért bántanak? Nekem szól vagy ez mindenki saját problémája, amivel nekik van dolguk? Én nem most vallottam meg a hitemet. Ha valaki követ tizenhét éve az oldalaimon, én mindig is nagyon fontosnak találtam beszélni az értékeinkről, gyökereinkről, mert büszke vagyok, ahonnan jöttem. Lehet, hogy most hirtelen töményen érintette az embereket. Egy hazatalálás volt. Egy olyan közösségben találtam magam, ahol szeretnek. Azzal együtt szeretnek, a vidékiségemmel, esetlenségemmel, tájszólásommal, ezt évekig nem tehettem meg.

Kapcsolódó
Pozsonyi csata újratöltve: a Magyarságkutató Intézet 12 részes sorozatban mutatja be a honfoglalás korát
A sorozatot ugyanaz az animációs cég gyártja, amelyik a pozsonyi csatát is feldolgozta.

Kitértek a negatív kommentelőkre is, Bohár szerint ő is kap rengeteg rossz véleményt a közösségi oldalain, de személyesen soha nem érték még atrocitások, sőt, inkább gratulálni szoktak neki az utcán. Tóth Gabival ketten megállapították, ebből is látszik, hogy ami az online keretek között történik, az nem a valóság.

Hogyan éled meg azt, amikor azért támadnak, mert magyar emberként megéled a magyarságodat? – hangzott el a következő kérdés.

Aki szereti a hazáját, büszke a hagyományaira, büszke azokra a gyökerekre, a szüleivel, családjával mély, szoros kapcsolatot ápol, az nem érzi ezt irántam, az nem támad. A valóban fontos emberek nem támadnak. Azok, akik megtalálják az értékeket ott, ahova az Isten megteremtett minket. Nem véletlenül születtünk mi ide. Kifele vágyakozni… nem tudnám elképzelni, hogy máshol éljek. Miért gondoljuk azt, hogy máshol jobb lesz?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik