Szórakozás

A hülyének is megéri: 280 ezer forintért kínálnak egy szem chipset

Az eBay-en kínálják, az ár a szállítási költséget nem tartalmazza.

Az már nem újdonság, hogy az eBay-en – ahogy a többi online vásártéren is – olykor egészen bizarr tárgyakat kínálnak eladásra. Meghirdettek már szellemet dunsztosüvegben, középkori lovagpáncélt tengerimalacoknak, de licitálni lehetett egy ember életére és komplett falura is.

Azért mégis meglepődik néha az ember egy-egy portékán, így például azon a chipsen, amit 650 fontért, azaz 280 ezer forintért kínál egy eladó. Nem mintha ekkora összegnél sokat számítana, de ez ráadásul nem egy zacskó (doboz) ára:

egyetlen szem chips kerül ennyibe.

Az eladó „rendkívül ritka, behajlott pringle” néven árulja a terméket. Ha valaki netán nem tud egyben kicsengetni ekkora összeget, részletre is megvásárolhatja, két éven át minimum havi 31 fontot fizetve érte, igaz, akkor a végösszeg magasabb lesz (számításaink szerint legalább 744 font, azaz 320 ezer forint).

Bizonyára óriási lehetőség ez, már csak azért is, mert a chips 2023 januárjáig fogyasztható – bár gyanítható, hogy ha valaki kifizet érte egy vagyont, akkor nem étkezési célból vásárolja meg.

Ja, és az összeg még nem tartalmazza a szállítási költséget – az angliai Granthamben adja majd postára a jelenlegi tulajdonos a ritka finomságot.

eBay eBay

A Sun brit bulvárlap cikkéből az is kiderül, hogy az Egyesült Királyságban egyébként egy doboz Pringles 2,5 fontba, azaz nagyjából ezer forintba kerül.

Az eBay-en gyorsan körülnézve találtunk egyébként amerikai konkurenciát is: korábban valaki 5000 dollárért, azaz 1,6 millió forintért kínált eladásra két szem chipset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik