Szórakozás

Megdöntötték a leghangosabb büfögés évtizedes világrekordját – Videó

Évek fáradhatatlan gyakorlása után döntötte meg a leghangosabb büfögés Guinness-világrekordját egy 51 éves Ausztrál férfi. Büfögni a nővére tanította meg, a rekord megdöntésére pedig a felesége bátorította.

Öt év munkájának gyümölcse érett be, amikor az Ausztrál Neville Sharp megdöntötte a leghangosabb büfögés világrekordját. Sharp büfögése 112,4 decibeles volt, vagyis hangosabb, mint egy átlagos elektromos fúró, vagy egy harsona. A korábbi rekordot 2009 óta egy Paul Dunn nevű angol férfi tartotta, 109,9 decibellel – írja az Oddity Central blog.

Sharp elmondta, azóta imád hangosan büfögni, hogy a nővére hatéves korában megtanította neki, hogyan kell. Évtizedekig csak a családját és a közeli barátait kápráztatta el a tudományával, ám öt éve a felesége azt mondta neki, ha már ennyire szeret büfögni, legalább próbáljon világrekordot dönteni, hogy valami értelme is legyen.

Az ausztrál férfi világelső büfögése július 29-én harsant fel, a Guinness szakértői a napokban ismerték el a rekordot. A nők hangosbüfögési világrekordját Elisa Cagnoni tartja, aki 2009-ben elengedett egy 107 decibeles büfögést az olaszországi Reggioloban rendezett Ruttosound rockfesztiválon.

@guinnessworldrecords

Loudest burp (male) 🗣 112.4 db by Neville Sharp 🇦🇺

♬ WALTZ THE HAPPY CURMUDGEON - Pedro Jos├⌐ Bern├írdez Sarr├¡a

Ajánlott videó

Olvasói sztorik