Szórakozás

Eltiltották a műtétektől a plasztikai sebészt, aki a műtőben rendszeresen TikTok-videókat gyártott

HealthScreen TV / YouTube
HealthScreen TV / YouTube
Az ausztrál orvosnak a tiktokozással is fel kellett hagynia, pedig a bizarr videóival 13 millió követőt gyűjtött a platformon.

A TikTok egyik legtöbbet követett plasztikai sebészét a jelentések szerint az ausztrál nemzeti egészségügyi felügyelet eltiltotta a plasztikai műtétek elvégzésétől, és arra utasította, hogy távolítson el minden ezzel kapcsolatos posztot a közösségi médiából.

Dr. Daniel Aronov több mint 13 millió követőt gyűjtött össze a közösségi oldalon, ahova nemcsak kozmetikai beavatkozásokkal kapcsolatos vicces videókat, valamint egészségügyi információkról és tényekről szóló tartalmakat posztolt, hanem olyan felvételeket is, amelyeket műtét közben készített – közölte a Newsweek.

A sebész online tevékenységét azért nem olyan könnyű megítélni, mert a profilján például rendszeresen felhívta a figyelmet a népszerűnek számító brazil fenékfeltöltés veszélyeire, és egyéb veszélyes beavatkozásokat is kendőzetlenül mutatott be.

Az Ausztrál Egészségügyi Szakértői Ügynökség elrendelte, hogy Aronov ne végezhessen többet semmilyen kozmetikai vagy sebészeti beavatkozást. A Sydney Morning Herald szerint azonban továbbra is folytathatja a háziorvosi tevékenységet, ha ezt a felügyeleti szerv jóváhagyja.

Egyébként arra is kötelezték, hogy távolítson el minden, a kozmetikai és sebészeti eljárásokról közzétett anyagot a közösségi médiából, beleértve a hatalmas népszerűségnek örvendő TikTok-fiókját is.

A felvételek azután kerültek reflektorfénybe, hogy Aronov korábbi munkahelyéről több leleplező anyag is megjelent az ausztrál médiában, amelyek arra világítottak rá, hogy a klinikán sem a biztonsági, sem a higiéniai szabályokat nem tartották be megfelelően.

A botrány hatására a TikTok-sztár Aronov is tűz alá került, és voltak, akik kifejezetten a közösségi oldalra feltöltött videóit tartották problémásnak. Egyik egykori páciense a népszerű ausztrál A Current Affair című műsorban elmondta,

hogy az ő ráncfelvarró műtétét a sebész közvetítette a TikTokon, és a beavatkozást követően szokatlanul erős fájdalmak gyötörték, valamint az állán is maradt egy csomó.

Aronov egyik sydney-i páciensét nemrégiben állítólag kórházba szállították pár órával a hasplasztikai műtétje után. Mark Ashton plasztikaisebész-professzor, akinek érkezéskor megmutatták a páciens életjelei, az ABC-nek azt mondta: csoda, hogy a beteg életben maradt.

Aronov pedig így nyilatkozott a csatornának:

Bár minden beteget többször figyelmeztetünk a kockázatokra, amelyeket az esetleges szövődmények jelentenek, ez nem von le semmit abból a szorongásból, amelyet ez a beteg és családja átélt. (…) Amint tudomást szereztem a beteg állapotromlásáról, habozás nélkül javasoltam, hogy azonnal hívjanak mentőt, majd személyesen is megjelentem, hogy felmérjem a helyzetet és segítsek a mentősöknek. A felépülése során pedig végig kapcsolatban álltam a csapattal, akik kezelték.

Azoknak, akik saját szemükkel is megnéznék, milyen tartalmakat gyártott Aronov, álljon itt egy videó a sebész nyáron létrehozott tartalék TikTok-fiókjáról, ami azt mutatja be egy kockahasra vágyó páciens segítségével, hogyan néz ki a gyakorlatban egy zsírleszívás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik