Szórakozás

Pert nyert egy nő a munkahelyével szemben, mert a főnöke nem nézte jó szemmel, hogy várandós

Főnöke rendszeresen kifejezte nemtetszését, amikor a nő reggeli rosszullétekre panaszkodott, vagy elkéredzkedett a munkából.

Fontos pert nyert meg egy nő Nagy-Brtianniában a munkáltatójával szemben. A Metro közlése szerint a B&Q nevű bútoripari üzletben dolgozó Frankie Kite azért indított diszkriminációs pert, mert a főnöke, a Witney-ben található üzletet vezető Adrian Barnett többször is a nemtetszését fejezte ki, amiért Kite folyton beteg.

Nem túl kedves hozzáállás, különösen ha hozzátesszük, hogy betegség alatt a főnök a gyermeket váró Kite reggeli rosszulléteire célzott. A nő emellett arra is panaszkodott, hogy hiába kérte többször is a főnökét, ő nem volt partner abban, hogy esti műszakba ossza be az alkalmazottját, amikor pedig a nő valamilyen egészségügyi problémája miatt nem tudott dolgozni menni, azt mindig szóvá tette, nem túl illedelmes hangnemben. Kite felidézett egy esetet, amikor hányt a munkahelyén, majd arra kérte a főnökét, hadd menjen haza.

Barnett erre azt felelte,

mitől lesz neked jobb otthon, mint itt?

Ráadásul a belső értékelési rendszerben hiába ért el a nő maximális pontszámot a karrier-előrehaladás kategóriájában, Barnett nem támogatta a nőt abban, hogy vezetői pozícióra pályázzon, mert szerinte a terhesség miatt úgysem jött volna össze neki.

A nőnek elege lett, és még 2018-ban jogi útra terelte a konfliktust, amelyben most hozott ítéletet a readingi munkaügyi bíróság. Itt megállapították, hogy Barnett kizárólag az üzletet tartotta fontosnak, alkalmazottjával lekezelően bánt, nem támogatta őt, ezért elmeszelték. Hogy mekkora kártérítést kell miatta a cégnek fizetnie, az még nem derült ki, a bíróság erről később hoz ítéletet.

Frankie Kite 2018-ban és 2019-ben is világra hozott egy-egy gyermeket, a B&Q-tól való távozása után előbb szülési szabadságra ment, majd a barátaival saját üzletbe fogott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik