Szórakozás koronavírus

A brit miniszter arra kéri az embereket, hogy ne csókolgasanak idegeneket a fagyöngy alatt

Így is lehet védekezni az omikron variáns ellen.

Nem csak Magyarországon, az egész világon egyre súlyosabb kereteket ölt a koronavírus-járvány negyedik hulláma, amelyet csak tovább tetéz, hogy Dél-Afrikában nemrégiben azonosították a harmincnál is több mutációval bíró omikron variánst.

Az ünnepek közeledtével egyre többen tartanak attól, hogy a vírus miatt a tavalyi évhez hasonlóan idén is a családtól, szerettektől távol kell megélni az ünnepeket, dacára annak, hogy nagyon sokan vannak, akik megkapták már a covid elleni védőoltást. Szigorú korlátozásokat egyelőre nem helyeztek kilásásba sehol, így például Nagy-Britanniában sem, ahol Boris Johnson miniszterelnök nemrég azt nyilatkozta, hogy a kormány nem akarja megszabni, ki hogyan éljen, az embereket pedig arra bíztatta, hogy ne mondják le a karácsonyi bulikat, összejöveteleket.

A karácsony témájában Therese Coffey, Nagy-Britannia munka- és nyugdíjügyi minisztere is megszólalt, rendkívüli óvatosságra intve az embereket. Coffey az ITV-nek adott hosszab interjút, amelyet a BBC szemlézett, ők írták meg, hogy a miniszter azt ajánlja a brit lakosoknak, hogy ha lehet,

ne csókoljanak meg senki olyat a fagyöngy alatt, akit nem ismernek.

Coffey ezt nem viccből mondta, a távolságtartás fontosságára akarta felhívni a figyelmet, bár azt hozzá kell tenni, hogy az emberek általában a szerelmüket csókolják a fagyöngy alatt, és csak a legritkább esetben vadidegeneket.

A miniszter emellett az interjúban kiemelte, gőzerővel dolgoznak azon, hogy mindenki békében, szeretetben karácsonyozhasson, ezért is ajánlja mindenkinek fokozottan, hogy ha még nem tette, oltassa be magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik