Szórakozás

Egy brit tanárnő pénzt kér karácsonyra a diákjaitól, hogy megvehesse álmai cipőjét

A tizedik „Legjobb Tanár” bögre helyett miért ne kaphatna valami olyat, amire tényleg vágyik?

Karácsony közeledtével megszokott, hogy a diákok (vagy a szüleik) valamilyen ajándékkal próbálnak kedveskedni a tanáruknak, megköszönve neki az egész éves odafigyelést és kedvességet. Még arra is akad példa, hogy a tanulók direktben rákérdeznek a tanárnál, hogy minek örülne igazán. Ilyenkor általában a csekély, jelképes ajándékok dominálnak, hiszen a lényeg a gesztuson van, ezért is okozott kisebb megrökönyödést egy brit iskola egyik osztályában a tanárnő kívánsága.

Az esetről beszámoló Mirror szerint az egyik anyuka nagyon jó barátja a tanárnőnek, így megkérdezte tőle, ha minden gyerek adna neki karácsonyra 10 fontot, mire költené a végül hozzá befolyó összesen 150 egységet. A tanárnő pedig kerek perec kijelentette, hogy egy pár dizájnercipőre esne a választása.

Az anyuka meg is kérte a többi szülőt, hogy ajándék helyett mindenki pénzt adjon a tanárnőnek, de valahogy az is kitudódott, hogy mire költené a nő az összeget, ez pedig sokakban kétségeket szült.

A dilemmát egy másik nő tárta a világ elé, aki maga is tanár, és egy ismerősének a gyereke jár ebbe a bizonyos osztályba, tőle hallott az egészről. A nő nem tudja eldönteni, hogy érezzen a dologgal kapcsolatban, mert valamilyen szinten tiszteletlennek érzi a tanár elképzeléseit, megérti azokat, akik nem akarnak ebben részt venni.

Másrészről viszont úgy fogalmaz,

ahelyett, hogy odaadják neki a tizedik »Legjobb Tanár« bögrét, miért ne kaphatna valami olyat, amire tényleg vágyik?

Hozzátette még, hogy neki is vannak gyerekei, így nem idegen számára a tanárok megajándékozása. Ő általában mindig nagyon örül az ilyen lehetőségeknek, ráadásul az esetek többségében a mostanihoz hasonló 10 fontot áldoz ilyen célra, így elviekben semmi kivetnivaló nincs a történetben szerinte. Mégis ott motoszkál benne, hogy arcátlan a kérés.

A történetet a Mumsnet nevű tematikus oldalon írta le, ahol sikerült is jól megosztania a hallgatóságot, nem nagyon született eddig konszenzus arról, helyes-e 10 fontot áldozni arra, hogy a tanárnő gazdagabb legyen egy pár dizájnercipővel.

Bízunk benne, hogy a történetnek lesz folytatása, és az ünnepek után fény derül arra, hogy a tanárnőnek teljesült-e az álma, és ha igen, az kinek lesz végül köszönhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik