Szórakozás koronavírus

Forintmilliárdokat csaltak ki a járványalapból, gyerekeit hátrahagyva tűnt el az amerikai pár

20 millió dollárt csaltak ki, a házi őrizetükből szöktek meg.

Marietta Terabelian és férje, Richard Ayvazyan börtönbüntetés elé nézett, mert tagjai voltak egy olyan csapatnak, amely a covid-segélyalapból csalt ki pénzt. Házi őrizetben vártak az ítéletre, mikor levágták magukról a nyomkövetőt és elmenekültek, magukra hagyva három tizenéves gyereküket – számolt be róla a CNN.

Egy gépelt üzenetet hagytak a 13, 15 és 16 éves gyerekeiknek.

Egy nap újra együtt leszünk. Ez nem egy végleges búcsú, hanem egy rövid szünet

– olvasható az augusztusi levélben. Azóta sem találja őket senki, pedig az FBI is keresi.

Ennek ellenére a héten a büntetésük mértékét is kihirdette a bíró, a 43 éves férj 17, a 37 éves feleség hat év börtönbüntetésre ítélték távollétében. A tárgyalóteremben ült a házaspár három gyermeke, hogy szemtanúja legyen szüleik és nagybátyjuk ítélethirdetésének.

Az ügyészség szerint a házaspár és társaik 20 millió dollárt (6,5 milliárd forintot) csaltak ki a kisvállalkozóknak szánt, a járvány hatásait enyhíteni célzó segélyalapokból.

A híradásokból úgy tűnik, a férj volt a főkolompos, bőven ő kapta a leghosszabb büntetést, felesége hat éve utána a legtöbb, fivére pedig öt évet kapott. Hamis vagy lopott személyazonosságokkal – így halott emberével, külföldi tanulóéval, aki csak egy rövid ideig tartózkodott tavaly az USA-ban – éltek vissza, mintegy 150 csalárd kérelmet nyújtottak be ezek segítségével, hogy a szövetségi pandémiás segélykölcsönből kapjanak álvállalkozások számára.

Az így kicsalt pénzt aztán ingatlanokba fektette a pár és a férfi fivére mellett még öt tagból álló társaság, valamint vásároltak belőle aranyérméket, gyémántot, bútorokat, luxusórákat és egy Harley-Davidson motort is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik