Szórakozás

Letartóztattak egy brit klímaaktivistát, mert a rendőrautóhoz ragasztotta a kezét

Oli Scarff/Getty Images
Oli Scarff/Getty Images
Miközben a rendőrök próbálták leszedni a kezét, ő elmondta nekik, miért tüntet.

Az Extinction Rebellion nevű klímavédő csoport egy ideje útfoglalásokkal szabotálja Nagy-Britanniában a járműforgalmat, amellyel a kormány figyelmét szeretnék felkelteni, elérve ezzel azt, hogy a döntéshozók tegyenek határozott lépéseket a klímaváltozás megfékezésére.

Egy ilyen akció zajlott csütörtökön Londonban is, amelynek aztán letartóztatás lett a vége. A Ladbible szerint ugyanis egy felháborodott tüntető úgy állt ellen a rendőröknek, hogy odaragasztotta a kezét a járőrkocsira, így azok csak nagy nehézségek árán tudták elvinni a helyszínről.

Amikor a rendfenntartók a férfihoz értek, megkérték, hogy hagyja el a helyszínt, mire ő csak annyit válaszolt, hogy az nem fog menni, mert sajnálatos módon odaragadt. És miközben a rendőrök próbálták leszedni a kezét a kocsiról, a férfi elmondta nekik, hogy Nagy-Britannia a világ egyik legtöbb szén-dioxidot kibocsátó országa, a kibocsátás nagyjából fele pedig a rosszul szigetelt házakból származik, ami egyértelműen a kormány hibája.

Olaszországban az állam még be is száll abba, hogy az emberek jól szigetelt lakásokban éljenek. A mi kormányunk nem. Háborúra és éhínségre ítélik gyerekeinket, unokáinkat. Boris Johnson néhány napja azt mondta, versenyezni kell majd a vízért és élelemért. A vízért és élelemért folytatott verseny háborút jelent

– mondta többek között a férfi, aki ugyanakkor nem hatotta meg a rendőröket. Miután biztonságban eltávolították a kezét a motorháztetőről, előállították.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik