Szórakozás

Itt a Xiaomi hipergyorsan tölthető okostelefonja, a Xiaomi 11T Pro (x)

Xiaomi
Xiaomi
A Xiaomi 11T Pro nemcsak rekordidő alatt tölthető fel 100%-ra, de a kameráinak hála olyan fotók és videók készíthetők vele, amire manapság csak nagyon kevés okostelefon képes.

Októbertől hazánkban is elérhető lesz a Xiaomi egyik legújabb csúcskészüléke, a Xiaomi 11T Pro, ami a gyorstöltés terén az iparág vezető technológiáját nyújtja. A HyperCharge technológiának köszönhetően a mobil 120 wattal tölthető, ami azt jelenti, hogy a méretes, 5000 milliamperóra teljesítményű akkumulátor 17 perc alatt tölthető fel teljesen.

Xiaomi

Mindez a kettős töltésnek, a kétcellás akkumulátor-szerkezetnek, a grafén alapú Li-ion akkumulátornak és a Mi-FC technológiának köszönhető. Az energiaforrás még 800 töltési ciklus telep után is 80 százalékos kapacitást biztosít, ami azt jelenti, hogy még két év után sem kell aggódnunk az aksi teljesítménye miatt – ne feledjük, az 5000 milliamperórás telep akár két napig is bírja töltés nélkül. Ráadásul az akkumulátor biztonsága miatt sem kell aggódni, hiszen a készülék megkapta a nagy múltú TÜV Rheinland úgynevezett Safe Fast-Charge System tanúsítványát. A nagy teljesítmény melletti problémamentes működést többek között 34 töltési és akkumulátor biztonsági funkció és valós idejű hőmérséklet-ellenőrzés garantálja. Külön bónusz továbbá, hogy a telefon mellé nem kell kompatibilis töltőfejet szerezni, hiszen az alapcsomag része egy 120 wattra képes kiegészítő.

Xiaomi

A Xiaomi 11T Pro persze nemcsak a gyorstöltés terén jeleskedik, a hardver is csúcskategóriás: Qualcomm Snapdragon 888 processzor (2,85 GHz), 8/12 GB RAM, 128/256 GB UFS 3.1-es háttértár, és egy 6,67 hüvelykes, 2400 x 1080 felbontásra képes AMOLED kijelző. Utóbbi tudja a 120 Hz-es képfrissítést, akár 1000 nit fényerőre is képes, támogatja a HDR10+ szabványt és megkapta az eddigi legerősebb, Gorilla Glass Victus védelmet a külső behatásokkal szemben.

A kamerák terén szintén nagyot gurított a Xiaomi: a hátlapon egy 108 megapixeles főegység található, méghozzá egy 8 megapixeles, 120 fokos ultraszéles látószögű és egy 5 megapixeles, a kétszeres felskálázást támogató telemakró modul kíséretében – utóbbival 3-7 centiméter távolságról készíthetünk kiváló minőségű képeket és videókat. A telefonnal tényleg készíthetünk 108 megapixeles fotókat, akár 8K felbontásban is rögzíthetünk videókat, és kapunk számos olyan szoftveres funkciót, amivel kevés okostelefonban találkoztunk. Adottak például az AI mozimódok, amikkel a profi operatőrök trükkjeit alkalmazhatjuk egyetlen érintéssel: ilyen a mozgást látványos állóképpel kombináló Time Freeze, a gyönyörű éjszakai felvételeket eredményező Night Time-Lapse, vagy a Magic Zoom, amivel Alfred Hitchcock legendás felvételei idézhetők meg pillanatok alatt.

Xiaomi

És ez még nem minden, hiszen a Xiaomi 11T Pro tudja az úgynevezett Audio Zoom funkciót is, amikor a mikrofonok igazodnak a kamera képének kompozíciójához, és a távoli hangok is kiváló minőségben rögzíthetőek zoomolás során.

Az új Xiaomi telefont a Harman Kardon által hangolt sztereó hangszórók teszik teljessé, és a készülék az adatkommunikációs téren is megad mindent, amire manapság szükségünk lehet: adott az újgenerációs 5G hálózatok elérése, az NFC, a Bluetooth 5.2, a Wi-Fi 6, egyszerre két SIM-kártyával is használható a készülék, az ujjlenyomat-olvasó pedig a bekapcsoló gombra került. A termék specifikációk ismeretében verhetetlen árazással a Xiaomi 11T Pro 8GB+128GB tárhely variáció esetén 249.999 forintos, a 8GB+256GB tárhely variáció esetén pedig 269.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik