Facebook / Bluetooth Innovation
Szórakozás

Papucsba rejtett Bluetooth-készülékkel csaltak a vizsgájukon a tanárjelöltek Indiában

Óriási jelentősége van a népes, és borzasztóan egyenlőtlen indiai társadalomban egy-egy vizsgának, így sokan bármit kockára tesznek a siker érdekében.

Tanárjelölteket vizsgáztattak szeptember 26-án az indiai Rádzsasztánban. A tét, az út egy biztos megélhetést nyújtó, közalkalmazotti pálya felé, ami az alacsony fizetés ellenére is rengeteg embernek jelent hatalmas lehetőséget – írja egy indiai lap.

Mivel Indiában rengeteg múlik egy-egy vizsgán, nagyon elterjedtek a csalások, annak ellenére is, hogy akik lebuknak, nem csak kizárást, de letartóztatást is kockáztatnak. A szeptember végihez hasonló tanárjelölti tesztet 2018-ban tartottak utoljára.

Most 31 ezer elérhető állásra több mint 1,6 millióan pályáztak.

Bár több vizsgahelyszínen felfüggesztették az SMS-, és az internetszolgáltatást voltak, akik így is megpróbáltak jogosulatlan előnyhöz jutni. A rendőrség 25 embert kapott el olyan strandpapucsokkal melyekbe SIM-kártyával működő, Bluetooth készülékeket rejtettek. A készülékek apró hangszórókkal voltak összekötve, melyeket a csalók a hallójárataikba rejtettek.

A papucsokat egy bűnbanda fejlesztette ki és árulta. A nagyjából 30 ezer rúpiából (kb. 125 ezer forintból) összerakott eszközöket 600 ezer rúpiáért (közel 2,5 millió forintért) kínálták.

Ajánlott videó