Szórakozás

Homoszexuálisként diagnosztizáltak egy fiatal nőt egy spanyol kórházban

Javier Zayas Photography / Getty Images
Javier Zayas Photography / Getty Images
Nőgyógyászhoz ment egy 19 éves nő hétfőn, a Spanyolországban fekvő Murciában. A papírjára, a „jelenlegi betegség” rovatba az orvosa azt írta: homoszexuális.

Menstruációs problémákkal fordult a murciai Reina Sofía kórház nőgyógyászához egy 19 éves nő. Miután megvizsgálta, az orvos megkérdezte tőle, hogy feltüntetheti-e a szexuális orientációját a zárójelentésen.

A nő meglepődött, nem értette mi köze ennek az állapotához, de beleegyezett. Csak később vette észre, hogy a papíron a „jelenlegi betegsége” rovatban szerepel a homoszexuális kifejezés – írja a Guardian című brit lap.

A fiatal nő először viccesnek gondolta az egészet, de később egyre inkább bántani kezdte. Megmutatta a papírját az anyjának, aki a Galactyco nevű, LMBTQ jogvédő szervezethez fordult. A Galactyco panaszt tett a régió kormányánál, egészségügyi miniszterénél, és egészségügyi szolgáltatójánál is. A szervezet magyarázatot és bocsánatkérést követel.

A egészségügyi szolgáltató szóvivője egy helyi lapnak azt mondta, valószínűleg adminisztrációs hiba történt, de a vizsgálat egyelőre még folyik az ügyben. Hozzátette, bármire derüljön is fény, a páciens mindenképpen számíthat a bocsánatkérésre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik