Szórakozás

Nyolcezer náci emléktárgyat találtak egy pedofíliával gyanúsított férfi otthonában, Brazíliában

AFP PHOTO / RIO DE JANEIRO CIVIL POLICE
AFP PHOTO / RIO DE JANEIRO CIVIL POLICE
Egyenruhákat, zászlókat, jelvényeket, érméket, kitüntetéseket, Adolf Hitler portréit, fegyvereket, lőszereket: több mint nyolcezer, a német Harmadik Birodalom időszakából származó tárgyat találtak a Rio de Janeiro-i rendőrök, egy pedofil bűncselekményekkel gyanúsított férfi otthonában – írja a CNN.

Soha nem láttam még ilyesmit, úgy éreztem magam, mintha a Becstelen brigantyk című filmbe csöppentem volna

– nyilatkozta Luis Armond, a Rio de Janeiro-i rendőrség parancsnoka.

A nagyjából 3 millió euró (több mint egymilliárd forint) értékű gyűjteményt egy 58 éves férfi házában találták, akit a szomszédai jelentettek fel, mert az utcán állítólag gyerekeket környékezett meg, és megpróbálta őket az otthonába csalogatni.

A náci emléktárgyak mellett a nyomozók gyerekpornót is találtak a férfi számítógépén. A házkutatás után a gyanúsítottat többek között gyermekpornográfia birtoklásával, engedély nélküli fegyvertartással, és rasszista bűncselekményekkel vádolták meg. Ha elítélik, összesen 30 év börtönbüntetést is kaphat.

A náci emléktárgyak, melyek a világ különböző pontjairól, illegális online aukciókról származnak, egyelőre a Rio de Janeiro-i rendőrség múzeumába kerülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik