Szórakozás

Milliókra perli Anglia legjobb esküvői helyszínét egy ara, mert tánc közben elesett a saját lagziján

FOTOGRAFIA INC. / Getty Images (illusztráció)
FOTOGRAFIA INC. / Getty Images (illusztráció)
A balszerencsés menyasszony eltörte a könyökét az eséssel, és azóta sem tud dolgozni. Pedig már több mint három éve volt a ceremónia.

Egy menyasszony 150 ezer fontra (63 millió forintra) perel egy csúcskategóriás esküvői helyszínt, miután a lagzi alatt elcsúszott egy tócsában a táncparketten – írta meg több brit bulvárlap.

A 35 éves Cara Donovan elesett és beverte a könyökét a high-tech világító táncparketten az Essexben található Leez Prioryban, egy helyen, amit a LADBible szerint már többször megválasztottak az Egyesült Királyság legjobb esküvői helyszínének.

A 16. századi Tudor-kúria pincéjében – amely Chelmsford közelében, 40 hektárnyi parkos területen fekszik – azon az ominózus napon 2018 szeptemberében a „rendkívül csúszós” laminált padlóra kiömlött egy kis ital, ami miatt a gyógypedagógusként dolgozó ara elesett, és úgy beverte a karját, hogy eltört a könyöke.

Donovan azt állítja, a baleset óta annyira fáj a karja, hogy ugyan már háromszor is megműtötték, de sem az otthoni, sem a munkahelyi teendőit nem tudja ellátni miatta – ezért az esküvője óta nem is dolgozik. A krónikus könyökfájdalommal együtt élő ara most nagy összegű kártérítést követel a helyszínt birtokló cégtől, a Country House Weddings Ltd-től.

A Legfelsőbb Bírósághoz benyújtott papírok szerint a táncparkett, amelyet az egykor I. Erzsébet királynő által is meglátogatott ház pincéjében alakítottak ki, köztudottan csúszós, ezért a helyszín kialakításáért felelős kivitelezők figyelmeztették is a céget: nem lenne szabad hagyniuk, hogy a vendégek italt vigyenek a táncparkettre.

Donovan ügyvédei szerint azonban a figyelmeztetés ellenére a helyszínt biztosító cég semmit nem tett annak megakadályozására, hogy a vendégek folyadékot vegyenek magukkal a táncparkettre, sőt a reklámjaikban még olyan fotókat is mutattak, amelyeken az emberek egyszerre isznak és táncolnak.

Az este folyamán a vendégek poharakkal a kezükben mentek a táncparkettre – legyen szó átmenő forgalomról vagy táncolókról –, és időnként némi folyadékot is kiöntöttek véletlenül a padlóra – mondta a felperes jogi képviselője, Philip Goddard.

Majd a Mirror szerint azzal folytatta, hogy a táncparkett nedves lett a kiömlött italoktól, amit a táncolók nem láttak rendesen, mert a terem alulról, a talaj irányából volt bevilágítva. A csúszós padlónak pedig este 10-kor a nap főszereplője, a menyasszony is áldozatául esett.

A romfordi kétgyermekes anya a sérülése óta nem tud írni se tollal, se billentyűzeten, de vezetni sem tud, és az olyan eszközöket sem tudja használni, amikhez mind a két kezére szüksége van – ezért döntött úgy, hogy bíróságra viszi az ügyet.

Állítása szerint a cég hatalmasat hibázott azzal, hogy nem jelezték a vendégeknek, ne italozzanak a tánctéren, és még azzal is poharazásra bátorították őket, hogy asztalokat raktak a táncolásra kijelölt hely mellé. A személyzet pedig emellett a kiömlött italokat sem törölte fel a csúszós földről.

A cég védekezését a bíróság nem hozta nyilvánosságra, és a menyasszony vádjait sem vizsgálták még érdemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik