Szórakozás

Egy nindzsa támadott meg amerikai katonákat a kaliforniai sivatagban

by_nicholas / Getty Images
by_nicholas / Getty Images
Egy karddal hadonászó, fekete nindzsaruhát viselő férfi támadta meg az Egyesült Államok hadseregének katonáit szeptember 18-án, éjjel egy repülőtéren. Két katona megsérült, a nindzsa rendőrkézre került.

Egy helikopteres különleges egység tagjait érte váratlan támadás szeptember 18-án, hajnali egy órakor, a Los Angelestől északra fekvő Inyokern repülőtéren, ahol a katonák gyakorlatot tartottak – írja az NPR közszolgálati rádió hírportálja.

A beszámolók szerint egy őrmester épp egy hangár mellett cigarettázott, amikor mellé lépett a nindzsaruhás ismeretlen és megkérdezte tőle, tudja-e, hogy ki ő, illetve tudja-e, hogy hol van a családja. Az őrmester mindkét kérdésre nemmel felelt, az ismeretlen rátámadt a katanájával.

Az őrmester futásnak eredt, átugrott egy kerítésen, és riadóztatta a társait. A százados lezáratta a hangár ajtajait, melyben a katonák tartózkodtak, majd hívta a rendőrséget. A nindzsa közben az ajtókat és ablakokat ütlegelte és rugdosta, majd elmenekült a helyszínről. Egy kiszivárgott jelentés szerint a hangárban 26 katona tartózkodott.

A rendőrök a reptéről nem messze, egy út mentén akadtak rá a nindzsára. A férfi hevesen ellenállt a letartóztatásnak, a rendőrök figyelmeztető lövéseket adtak le, mire a nindzsa futásnak eredt. A gyanúsítottat végül sokkolópisztollyal tették ártalmatlanná.

Az incidensben az őrmester és a százados sérült meg. Előbbit a lábán vágta meg a kardjával az elkövető, utóbbit fejen találta egy a hangárablakon bedobott kővel. Egyik katona sérülése sem súlyos, néhány öltéssel összevarrták a sebeiket.

Az elkövetőt, a 35 éves Gino Riverát többek között gyilkossági kísérlettel vádolták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik