Szórakozás koronavírus

Arra ébredt a kómából, hogy gyereke született

Koronavírus miatt került kórházba a brit anya.

Egy brit nő egy hét után tért magához a kómából és megtudta: kisbabája született.

Kelsie Routs kálváriája augusztusban kezdődött. A Spaldingben (Anglia) élő 23 éves egy nap grafikus gyengének érezte magát, majd rohamosan romlani kezdett az állapota. Rövidesen elveszítette a szaglását, ízlelését, mindene fájt.

Nemcsak saját állapota aggasztotta: terhessége 28. hetében volt, így a magzat egészsége miatt is izgulnia kellett.

Két nappal később légzési nehézségekkel kórházba került. Koronavírust állapítottak meg nála, nem volt beoltva a betegség ellen. Állapota csakhamar olyan súlyos lett, hogy lélegeztetőgépre kellett tenni, majd mesterséges kómába helyezték. Facebook-posztjában azt írja, a családjával közölték, készüljenek fel a legrosszabbra.

A magzat megmentése érdekében is azonnal be kellett avatkozniuk az orvosoknak: sürgősségi császármetszéssel világra segítették a kisbabát. Kobe a 28. hétre született, 1 kiló 67 dekával, de sikerült megmenteni az életét.

Egy héttel később magához tért az anya is, akkor tudatták vele, hogy gyermeke született.

„Ez olyan, mint egy csoda” – így értékelte a Sun cikke szerint az immár háromgyerekes anya, hogy azok után, hogy élet-halál közt lebegett, megmentették őt is és a babát is világra hozták.

Azt mondja, nem volt egyszerű feldolgozni egyszerre ezt a két tényt: hogy felébredt egy kómás állapotból, és megtudta, hogy gyereke született.

A baba 40 napig volt kórházban, de már ő is otthon van, egészségesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik