Szórakozás

Kiakadt a vegán nő, mert szerinte a szupermarket provokálta őt, hogy húst vegyen

Két vegán fogás közé egy kis csirke keveredett.

Undorító, hogy így próbáltok rávenni, hogy csirkét vegyek, miközben mind azon vagyunk, hogy megmentsük a bolygót! Titeket ez egyáltalán nem érdekel?

Egy dühös vegán nő írta a fenti bejegyzést a Twitterre az egyik helyi szupermarketnek, a Colesnek címezve, miután felháborodott azon, hogy elmondása szerint  – ahogy fent is olvasható – a termékek kihelyezésével manipulálni próbálják a vegán vásárlókat annak érdekében, hogy húst vásároljanak. A nő konkrétan azt kifogásolta, hogy a hűtőpultban két vegán termék között egy nem vegán fogás bújt meg.

A 7news című ausztrál lap kiszúrta, hogy a nő tweetjére nem sokkal később reagált az üzletlánc. Ők bocsánatot kértek, ugyanakkor leírták, eszük ágában sem volt manipulálni senkit, mindössze arról van szó, hogy az üzletpolitika (miszerint az új termékeket jó helyen kell elhelyezni) és a rendelkezésre álló hely miatt néha rákényszerülnek arra, hogy meghozzanak ilyen döntéseket, megbántani senkit nem akarnak. Még azt is említették, hogy feljegyezték a nő aggodalmait, és azokat továbbították az Élelmiszeripari Minisztériumhoz.

Hiába azonban a gyors, udvarias és alaposan megindokolt válasz, a nőt nem hatották meg a fenti mondatok, újabb tweetjében már azt írta, nem tudja értékelni a vállalat gesztusát, mivel szerinte az a vásárlók figyelmenkívül hagyásáról tanúskodik. Mint írta, ha igazak is azok, amiket leírtak, akkor sem helyén való, hogy a vegán ételeket és a húsból készült termékeket egymás mellé teszik.

A téma természetesen nagyot futott a közösségi médiában, és mindkét tábor talált magának bőven támogatókat. Ezek egyik része szintén aggodalommal figyeli, hogy a vegán termékeket nem különítik el megfelelően, míg mások nem értik, miért csinálnak ebből ekkora ügyet, elég lenne csak elolvasni mi van a csomagolásra írva és aszerint vásárolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik