Szórakozás

Az „Igazi Peter Griffin” annyira híres lett, hogy bekerült a Family Guy sorozatba

YouTube / The Real Life Peter Griffin
YouTube / The Real Life Peter Griffin
Egy New York-i srác egy hirtelen ötlettől vezérelve, 2012-ben öltötte magára először a Family Guy című rajzfilmsorozat főhősének karakterét. Robert Franzese azóta annyira sikeres lett az „igazi” Peter Griffinként, hogy még a rajzfilmbe is beleírták.

Az „Igazi Peter Griffin” története a 2012-es Comic Conon kezdődött. Robert Franzese úgy döntött, hogy sok más résztvevőhöz hasonlóan ő is jelmezben megy el a rendezvényre. Választása a Marvel Szellemlovasára esett, de hamar rájött, hogy egy egész napot jelmezben tölteni nagyobb kihívás, mint gondolta – írja a LadBible című brit hírportál.

A fiatal férfi kishíján hőgutát kapott, ezért úgy döntött, másnap valami kényelmesebbet vesz fel, de azért a beöltözésről sem akart lemondani. Ekkor villant be neki, hogy van otthon zöld nadrágja, fehér inge és még egy kerek szemüvege is a mikulásjelmezéhez. Hirtelen minden összeállt és megszületett az „Igazi Peter Griffin”.

Már az első nap azon kaptam magam, hogy egy kisebb tömeg követ, mintha én lettem volna Stan Lee.

Franzese azóta rendszeresen magára ölti Peter Griffin karakterét, és rendszeresen oszt meg tartalmakat a közösségi médiában. A TikTokon közel 600 ezren, az Instagramon 45 ezren követik, a YouTube-on pedig több mint 261 ezer feliratkozója van.

@reallifepetergriffin

Hey Lois… ft @reallifeloisgriffin ##reallifepetergriffin ##reallifeloisgriffin ##robfranzese ##mandyland ##familyguy ##heylois

♬ original sound - The Real Life Peter

Bár Franzese örül a hírnévnek, a pénznek, amit az „Igazi Peter Griffinként” keres, mégis arra a legbüszkébb, hogy a Famaily Guy atyja, Seth MacFarlane beleírta őt a sorozat egyik epizódjába. A 17. évad 16. részében felbukkan maga MacFarlane és azt magyarázza a szereplőknek, hogy nem valódiak, mire a rajzolt Peter Griffin visszakérdez:

„Ha nem vagyok igazi, akkor az a dagadt kocka miért tesz úgy minden Comic Conon, mintha én lennék?”

„Kérlek, ne is emlegesd őt, csak bátorítanád” – felel MacFarlane.

Bár a szöveg nem túl hízelgő, Franzese szerint ez így van rendjén egy olyan sorozatban, mint a Family Guy. Hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy az alkotóknak egyáltalán eszébe jutott, és említést tettek róla.

Az „Igazi Peter Griffin” elárulta, hogy amikor először gondolt arra, hogy a megjelenése nem egyszeri alkalom lesz, tartott tőle, hogy az alkotók esetleg beperelik ezért megpróbálta felvenni velük a kapcsolatot. Mire sikerült beszélnie a Fuzzy Door produkciós iroda egyik képviselőjével, már elég híres volt, de megnyugtatták. „Ó, igen! Hallottunk már magáról, és imádjuk, amit csinál, már olvasópróbákon is felmerült a neve, amikor egy lehetséges, élőszereplős epizód elkészítéséről volt szó.”

Nem semmi ahhoz képest, hogy csak egy zöld nadrág és egy fehér ing kellett hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik