Szórakozás

Bruce Lee-re neveznék át a floridai Lee megyét

Archive Photos / Stringer / Getty Images
Archive Photos / Stringer / Getty Images
Petíció indult a Florida délkeleti részén fekvő Lee megye nevének megváltoztatásáért. Hogy ne legyen túl bonyolult a váltás, és ne váljon adminisztrációs rémálommá, az ötletgazda Robert E. Lee, konföderációs tábornok neve helyett a harcművész akciósztár, Bruce Lee nevét adná a területnek.

Különös petíció indult a Change.org-on. Egy floridai művészeti szervezet azt szeretné elérni, ha a rasszista múlttal végleg szakítva, átneveznék Lee megyét – írja az NBC News.

Brian Weaver, az Artsemble Underground tulajdonosa azt mondja, nem örül neki, és nem teszi büszkévé, hogy egy olyan helyen él, amit a konföderáció egyik legnagyobb alakjáról neveztek el. Sokkal jobban érezné magát, ha az otthona Bruce Lee, egy olyan ikon nevét viselné, aki összekötötte az ázsiai és az amerikai kultúrát.

Rengeteget tett azért, hogy megváltozzon az, ahogy az ázsiai embereket megjelenítik a filmeken. Nem a múltunkat akarjuk megváltoztatni, hanem jövőnket szeretnénk jobbá tenni

– áll a petícióban.

Weaver hozzáteszi: Robert E. Lee, aki több százezer amerikai ember halálért volt felelős, és akinek családja több száz rabszolgát tartott, sohasem járt Lee megyében, és másképp sem kötődik a helyhez. A területet 1887-ben nevezték el róla Fort Myers város prominens lakosai, élükön Francis Hendry konföderációs századossal.

Nem ez az első eset, hogy civilek átneveznék Lee megyét. Tavaly, nem sokkal George Floyd megölése után egy helyi pár azt szerette volna elérni, ha a megyét az őslakos Calusa törzsről nevezik át, de a petíciójuk csak nyolcezer aláírást kapott. Weaver azt reméli, hogy az ő kezdeményezése messzebb juthat, hiszen az előző ötlettel ellentétben az átnevezés Bruce Lee-re nem járna adminisztrációs költségekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik