Szórakozás

A Balenciaga 360 ezer forintos tréninggatyája az internet szerint sértő a fekete közösségre

TiktOk / mr200m__
TiktOk / mr200m__
Hogyhogy nem az ára borította ki az embereket?

A CNN írt arról, hogy a Balenciaga új tréningnadrágot dobott piacra, meglehetősen borsos áron, 1190 dollárt kérnek érte, ami közel 360 ezer forintot jelent. A közösségi médiában azonnal kulturális kisajátítást emlegettek a felhasználók, miután meglátták, a nadrág derekához hozzá lett varrva egy kockás boxeralsó – ezzel sokak szerint azt a stílust idézi meg a cég, mint amit a színesbőrű rapperek tudhattak magukénak a kilencvenes évek Amerikájában.

Ahogy a lap írja, a kilencvenes években létező stílus több amerikai államban is tiltás alatt áll. Az úgynevezett „sagging” kifejezés talán a legjobb erre, ami azt a jelenséget írja le, mikor valaki szándékosan villantja ki az alsóját. A Twittert már futótűzként körbejáró probléma másik alappillére, hogy

sokak szerint a nagy dizájnercégek megpróbálnak hasznot húzni valamiből, amiért korábban meghurcolták a fekete közösséget.

A CNN kiemeli, valóban nem volt példátlan 20-30 évvel ezelőtt, hogy az amerikai rendőrök az ilyen viselet miatt vettek őrizetbe feketéket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik