Szórakozás koronavírus

Szándékosan leköhögte az üzletben a maszkviselőket a Covid-tagadó – videó

A nebraskai ügy után elég hamar kiderítették, hogy ki a titokzatos támadó.

Egy nebraskai szupermarketben rögzített bizarr felvétel került fel a napokban az internetre.

Egy nő a 13 éves lányával a Lincoln városában található Super Saver üzletben vásárolt, amikor odament hozzájuk egy nő, és megkérdezte tőlük, miért van rajtuk maszk.

Válaszoltak neki – hogy egyrészt a delta-variáns miatt, másrészt mert Nebraskában kötelező a maszk viselése zárt térben –, de onnantól kezdve

az ismeretlen vásárló követni kezdte őket a boltban, folyamatosan mosolyogva köhögött feléjük,

és arról magyarázott, hogy sajnos néhány nebraskai birkaként maszkot hord és beoltatja magát. Amikor tőle is megkérdezték, miért nincs rajta maszk, azt mondta, allergiás, nincs szüksége rá.

A videó először a Redditre került fel, aztán a lányával vásárló anya a Twitterre is feltöltötte, ahol már 4 milliós nézettségnél jár.

Sokáig nem derült ki, hogy ki a felvételen szereplő ismeretlen Covid-tagadó, ám ekkor jött a ThatDaneshGuy felhasználónevű tiktokozó, akinek a specialitása az interneten terjedő népszerű videókban szereplő ismeretlenek felkutatása, azonosítása, és kiderítette, hogy egy Janene Hoskovec nevű 55 éves nő a köhögő, aki a SAP cég alkalmazottja.

Illetve már csak volt: a vállalat szeptember 8-án közleményt adott ki, hogy eljutott hozzájuk a videó, és ennek nyomán az abban szereplő nő immár nem dolgozik a cégnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik