Szórakozás

Elhamvasztották az elütött cicát – aztán este hazatért a házi kedvenc

Nuno Filipe Pereira / Getty Images (Illusztráció)
Nuno Filipe Pereira / Getty Images (Illusztráció)
Bizarr napokon van túl egy északír család.

Egy házi kedvenc elvesztése sokak számára épp olyan fájdalmas, mint egy közeli hozzátartozó halála. Rendkívül szomorú volt a belfasti O’Cleirigh család is, amikor 14 éves macskájuk, Simba elpusztult.

A cica egyik este elkóborolt otthonról, majd másnap reggel, amikor az apa, Freddy O’Cleirigh elindult konditerembe, meglátta a fekete macskát – az úttesten, elütve. A hír hallatán összetört két fiuk, a 17 éves Connell és az 5 esztendős Stiofan.

A szülők elvitték a cicát, hogy elbúcsúztassák. A Mirror brit bulvárlap cikke szerint 60 fontot (24 ezer forint) fizettek a hamvasztásért, és 25 fontért (10 ezer forint) vásároltak sírkövet. Méltóképp szerettek volna elbúcsúzni kedvencüktől, aki akkor született, amikor amikor Connell még 3 éves volt.

A hamvasztás után a szülők próbálták – a lehetőségekhez képest – felvidítani a gyerekeket. Aztán amikor Connell kikísérte a barátnőjét a kocsihoz, sokkoló élményben volt része:

Simba szembejött vele az utcán.

Kiderült, hogy az elhamvasztott fekete cica (akinek még a foltja is ugyanott volt) egyáltalán nem Simba volt.

O’Cleirigh-éknek sikerült a közösségi oldalakon keresztül kideríteniük, kié volt az elpusztult macska, és átadták egykori gazdáinak az állat hamvait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik