Szórakozás

Miért van még mindig hamutartó a repülőkön, ha nem is lehet dohányozni?

Egy légiutas-kísérő elárulta, miért találni az új gépeken is hamutartókat.

Noha már jó ideje be van tiltva a dohányzás a repülőgépeken, még mind a mai napig látni hamutartókat. Azt gondolhatnánk, hogy csak azért vannak, mert az adott repülőt még azelőtt építették, hogy bevezették volna ezt a szabályt.

A légiutas-kísérőként dolgozó Kaylee a TikTokján azonban hamutartókat mutat egy olyan Boeing 737-esen, ami az elmúlt tíz évben épült, bőven azután, hogy a repülőgépeken tilos lett a cigizés, vagyis többségben a 90-es évek végén. Még az is oda van írva angolul és franciául melléjük, hogy tilos a dohányzás.

@flyingkaylee

Let me know in the comments what your guess is! #flightattendant #aviation #boeing737 #airplane #avgeek

♬ Quirky - Oleg Kirilkov

De akkor minek is kellenek a hamutartók?

A kérdést nyitva hagyja a videójában Kaylee. A kommentelők pedig több ötletet is felvetnek – írta a Daily Star. Például, hogy még mindig vannak olyan országok, ahol legális, más szerint az új gépeken is régi vécéajtók vannak, amikbe még be van építve a hamutartó.

Az előírások szerint kell lennie olyan biztonságos helyeknek, ahol a repülőgép személyzete el tudja rakni az illegális cigarettákat

– írta egy hozzászóló, amihez egy másik még hozzáfűzi, „biztonságosabb a hamutartóba rakni, mint a szemetesbe rejteni, ahol tüzet okozhat”. Illetve egy harmadik azt írja:

Mert az emberek továbbra is szeretik megszegni a szabályokat.

Kaylee ez utóbbi mondatokat erősítette meg aztán, és hogy a hamutartó nélküli gépek nem szállhatnak fel. Azt mondja, még mindig próbálkoznak titokban cigizni a gépen az emberek, hiába szinte teljesen biztos a lebukás a vécében is fellelhető füstérzékelők miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik