Szórakozás

Nem engedték korán haza, hogy elhozza lányát a bölcsödéből, 75 millió forintnak megfelelő kártérítést kapott

A brit nő pert indított cége ellen, nemi diszkriminációval vádolva meg munkaadóját, és nyert.

Egy brit bíróság majdnem 185 ezer fontos, azaz átszámítva nagyjából 75 millió forintnak megfelelő összegű kártérítést ítélt meg egy anyukának, miután főnöke nem engedte, hogy korábban végezhessen munkahelyén, és így el tudjon menni kislányáért a bölcsödébe – írta a brit sajtó. A bíróság ítélete szerint munkaadója nemi diszkriminációt követett el Alice Thompson ellen, amikor nem vizsgálta meg megfelelően a rugalmasabb munkaidő lehetőségét.

Thompson 2016 októberétől kezdett el ingatlanügynökként dolgozni a londoni Manors ingatlanügynökségnél, évi 120 ezer fontos (48,5 millió forint) fizetésért, és 2018 tavaszán jelezte a vezetőségnek, hogy gyermeket vár. A nő Paul Sellar igazgatónál kérvényezte, hogy változtassanak munkabeosztásán, ugyanis este hat óráig tartott a munkaideje, miközben a bölcsödék is akkor zárnak, és így nincs ideje odamenni a gyermekéért.

A nő állítása szerint Sellar egyik kollégájának arról panaszkodott, hogy nem érti, miért pont most vállal gyereket, amikor olyan jól megy az üzlet, hozzátéve, hogy figyelmeztették őt, hogy ne vegyen el egy olyan korú házas nőt, mint Thompson. A szülési szabadság alatt újra kérte, hogy korábban végezhessen, de ezt elutasították.

A nő végül kilépett, majd pert indított a cég ellen, azzal vádolva meg őket, hogy nemi diszkrimináció áldozata lett, amit a bíróság el is fogadott. A bíróság végül a kiesett munkabért és nyugdíjjárulékot, valamint az érzelmi sérülések miatt 184 961 font kártérítést ítélt meg neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik