Szórakozás

174 millió forintnyi összeget nyert a kaparóssal, de a trafik tulajdonosa elfutott a sorsjeggyel

A hatvanas éveiben járó nő csak le akarta ellenőrizni, hogy tényleg nyert-e.

Pénteken egy hatvanas éveiben járó nő bement egy nápolyi  dohányboltba és vett két kaparós sorsjegyet. Lekaparta az elsőt, és azt látta, hogy megnyerte vele az 500 ezer eurós fődíjat (mai árfolyamon 174 millió forintot).

Nem akart hinni a szemének, ezért kérte az üzlet munkatársát, hogy ellenőrizze már le neki, valóban nyert-e.

Az alkalmazott meg megkérte Gaetano Scutellarót, a trafik tulajdonosának férjét, hogy ő is nézze meg. De ő, ahelyett, hogy szintén megerősítette volna a nyertest igazában, elfutott, felszállt a robogójára és elhajtott. Senki sem tudta, hova tűnt

– írat az olasz sajtó beszámolója alapján a Mirror. A rendőrség keresést indított az 57 éves férfi után, az olasz adóhivatal – amely az országban a kaparós sorsjegyekkel kereskedik – pedig befagyasztotta a kifizetést az egész blokkból, amiben a nyertes szelvény is volt, hogy senki se tudja felvenni a nyereményt.

A férfit végül vasárnap állították meg a Róma-Fiumicino repülőtéren, még mielőtt felszállt volna a kanári-szigeteki Fuerteventurára tartó járatra. A sorsjegy nem volt nála, a rendőröknek azt állította, hogy két órára Nápolytól, Latinában egy bankban helyezte el.

Scutellaro ragaszkodik ahhoz az állásponthoz, hogy a sorsjegy az övé, és azt nem lopta el senkitől, nyitott is egy számlát, ahová átutalhatják neki a nyereményt. De nem tudja, mivel az adóhivatal befagyasztotta a kifizetést. A férfi azt is elmondta elkapása után – le nem tartóztatták –, hogy feljelentést tervez indítani az idős nővel szemben becsületsértés miatt.

Az eset miatt lehet, hogy a trafiktól elveszi az engedélyt a Vám- és Monopóliumügynökség. A feleségnek pedig be kell bizonyítania, hogy férje nem vonta bele az ügybe, különben nem nyithatja újra a boltot.

Mindeközben a sorsjegyet nem találják továbbra sem, a keresés folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik