Szórakozás

Több mint egy órával döntötte meg a plankelés világrekordját egy ausztrál férfi

9 és fél órán át tartotta magát a megterhelő pozícióban.

Egy percnél tovább is elég nehéz kitartani a plankelést, nemhogy órákon át, mint ahogy azt Daniel Scali csinálta egy világrekord kedvéért.

A férfi egészen pontosan 9 óra 30 percig és 1 másodpercig tartotta magát.

A sikeres rekordkísérlet – amiről a LADBible számolt be – a múlt hónapban zajlott le, de a Guinness Rekordokok közé csak ebben a hónapban került be hivatalosan.

Scali egy volt tengerészgyalogos, George Hood korábbi rekordját döntötte meg, aki 8 óra 15 perc 15 másodpercig tartotta magát ebben a pozícióban.

Az új rekorder a fenti videóban azt is elmondja, hogy komplex regionális fájdalom szindrómában szenved, ami miatt a karjában a legkisebb nyomástól is állandó fájdalmat érez. A betegség, ami miatt az agya hibás üzeneteket küld a karjának, egy 12 éves korában történt baleset után alakult ki nála. Scali egy kompressziós hüvely viselésével próbálta enyhíteni a fájdalmat, de bevallása szerint a kilenc és fél órás edzés során is érezte a betegségével járó égető fájdalmat.

Nyilvánvaló, hogy a könyökömre és az alkaromra gyakorolt állandó nyomás eléggé megviselt az elején

– mondja a videóban, majd így folytatja:

„Ez egy teljes, tetőtől talpig tartó, állandó fájdalommal teli élmény volt. A lábaim elzsibbadtak. A térdeim égtek. A combjaim égtek. A bal karom úgy éreztem, mintha lángolna. De a végén minden megérte.”

A férfi hónapokig készült a világrekordkísérletére – végtelennek tűnő mennyiségű fekvőtámasszal és felüléssel. És nemcsak a testét edzette, hanem az elméjét is, amihez külön szakembert fogadott.

Scali a rekordkísérlettel a betegségére is fel akarta hívni a figyelmet, hogy minél több emberhez eljusson a hír: világszerte rengeteg ember szenved mindennap a komplex regionális fájdalom szindróma miatt.

Amikor befejeztem a plankelést, az érzelmek, amelyek átfutottak rajtam, fenomenálisak voltak. Az öröm érzése. Elértem a célt, elértem a fő célomat, hogy felhívjam a figyelmet a komplex regionális fájdalom szindrómára, és elértem a rekordot. Be akartam bizonyítani az embereknek, hogy nem számít, milyen körülményeken mész keresztül, nem számít, milyen a fájdalomküszöböd – ha az elmédet beleadod, és hiszel benne, hogy meg tudod csinálni, akkor el tudod érni

– mesélte a rekord beállítása után adott interjúban Scali.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik