Szórakozás koronavírus

Egy hétvégére ment nyaralni, másfél éve nem tud hazamenni egy brit nő

Rindawati Dyah Kusumawardani / EyeEm / Getty Images
Rindawati Dyah Kusumawardani / EyeEm / Getty Images
Zoe Stephens tavaly márciusban szállt repülőre, hogy egy felejthetetlen hétvégét töltsön el a Tonga-szigeteken. A 27 éves brit nő azóta nem tud hazatérni, és amellett, hogy nagyon hiányzik neki a családja, kicsit unja is már a trópusi paradicsomot.

A Tongai Királyság a Föld azon kevés országai közé tartozik, ahol eddig nem ütötte fel a fejét a koronavírus-járvány. A helyiek csak a hírekben hallottak maszkviselésről, kijárási korlátozásokról. Ennek az az ára, hogy a két nagyobb, és több mint százhetven apró szigeten fekvő ország 2020 márciusa óta szigorúan zárva tartja a határait.

Egy fiatal brit nő számára mindez azt jelenti, hogy már másfél éve tart a pár naposra tervezett nyaralása – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Zoe Discovers Tonga 🇹🇴 (@tongadiaries) által megosztott bejegyzés

Zoe Stephens úgy hivatkozik a helyzetére, mint élete leghosszabb hétvégéje. A fiatal nő Kínában tanult nemzetközi kapcsolatokat, és épp akkor utazott néhány napra Tongára, amikor világszerte elszabadult járvány. Bár az elején lett volna lehetősége hazautazni, inkább úgy döntött marad, és megvárja, amíg visszatérhet a kínai egyetemre. Álmában sem gondolta, hogy több mint másfél éven át érvényben lesz a határzár.

Zoe azóta a trópusi paradicsomban, egy óceánparti kis házban él, de azt mondja, a helyzete koránt sem olyan irigylésre méltó, mint ahogy azt sokan gondolják.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Zoe Discovers Tonga 🇹🇴 (@tongadiaries) által megosztott bejegyzés

Bár vannak barátai, akikkel rendszeresen összejönnek a szigeten lévő három bár, illetve néhány étterem valamelyikében, és próbálja hasznos dolgokkal kitölteni az időt például rengeteget fut, nagyon unatkozik, és borzasztóan hiányzik neki a családja.

Jó, hír Zoe számára, hogy a tervek szerint augusztus 30-án Tonga feloldja az utazási korlátozásokat, így ő is elhagyhatja az országot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik