Szórakozás

Gyereket fogad örökbe Pete Buttigieg, az első meleg amerikai miniszter, és férje

Matthew Cavanaugh / Getty Images / AFP
Matthew Cavanaugh / Getty Images / AFP
A meleg pár már régóta szeretett volna szülővé válni, és ez a pillanat végre elérkezett.

Twitter-oldalán jelentette be Pete Buttigieg amerikai közlekedésügyi miniszter, hogy férjével együtt örökbe fogadtak egy gyereket, és ezzel szülőkké váltak. Buttigieg jelölését februárban fogadta el az amerikai szenátus a miniszteri posztra, ezzel ő lett az első nyíltan meleg amerikai politikus, aki így lett az amerikai kormány tagja. Jelölését a konzervatív republikánus szenátorok nagy többsége is támogatta.

Buttigieg a 2020-as elnökválasztás idején vált országosan ismertté, miután az Indiana állambeli South Bend kisváros polgármestereként elindult a demokrata előválasztáson. A fiatal meleg politikust az esélyesek között tartották számon, róla készült portrénkban nem véletlenül jellemeztük őt úgy, mint a „túl tökéletes elnökjelölt”.

Kapcsolódó
A túl tökéletes elnökjelölt
Pete Buttigieg a semmiből jelentkezett be az USA elnöki posztjára, és még esélye is lehet megnyerni. A fiatal, meleg polgármestert mintha a kampányra találták volna ki, épp ezért félő, hogy még előkerül róla valami kellemetlen.

Buttigieg 2018-ban házasodott össze férjével, Chasten Buttigiegdzsel, és a Washington Post információi szerint már legalább egy éve próbálnak örökbe fogadni egy gyereket, és már több alkalommal is olyan közel kerültek ehhez, hogy már nevekről beszélgettek, és babaruhákat kezdtek vásárolni. Chasten a Postnak elmondta:

Azt gondolod, hogy végre megtörténik, és már nagyon közel vagy hozzá, aztán hirtelen mégsem történik meg. A düh, frusztráció és remény furcsa körhintája ez.

A miniszter a személyes Twitter-oldalán közölte, hogy a hivatalos örökbefogadási procedúrának még nem értek a végére, hozzátéve, alig várják, hogy többet is megoszthassanak a gyerekről.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik