Szórakozás

Sírva osztotta meg TikTokon, hogy a személyzet le akarta dobni a repülőről a ruházata miatt

Pedig rögtön felvett egy kapucnis pulcsit a fiatal amerikai nő, miután rászóltak.

Egy fiatal nő TikTokon tette szóvá, hogy a légiutas-kísérők le akarták szállítani egy utasszállító repülőről, amiért szerintük nem megfelelően volt felöltözve.

A panaszos – akinek a történetéről az Indy100 számolt be –, egy Sierra Steadman (@sierrasteadman) nevű felhasználó azt állítja, hogy az Alaska Airlines légiutas-kísérője megragadta és az egész gép előtt kiabált vele, amiért crop topot és rövidnadrágot viselt a légitársaság járatán.

Steadman az állítólagos találkozást követően lefilmezte magát az ülésén ülve. A videón – amelyet később posztolt a platformra – az látható, ahogy arcmaszkot viselve, és a kabátja kapucniját felhúzva küzd a könnyeivel.

A képen pedig ez a szöveg olvasható:

Amikor a légiutas-kísérő az egész gép előtt megszégyenít, és azzal fenyeget, hogy kirúg, amiatt, amit viselsz

– majd az, hogy

soha nem éreztem magam ennyire lealacsonyítva, megszégyenítve, zavarba hozva, dühösnek vagy szomorúnak.

@sierrasteadman

ive never felt more degraded, ashamed, embarrassed, angry or sad. F ALASKA AIRLINES!!!!!!! ##fyp

♬ yeastie girlz x tv girl - 🧝🏾‍♀️🌱

Később kifejtette, hogy az egyik dolgozó karon ragadta, és a többi utas előtt kiabált vele, még azután is, hogy beleegyezett, hogy felhúzza a kabátját, és eltakarja magát.

A rövid felvétel három nap alatt több mint 7,4 millió megtekintést és 1,8 millió lájkot hozott, miközben a kommentelők többsége a Steadmant ért atrocitás miatt elborzadásának adott hangot. Többen rámutattak, hogy az utaskísérő állítólagos viselkedése bántalmazásnak minősül, többen pedig arra biztatták St, hogy tegyen hivatalos panaszt a légitársaságnál, vagy akár jogi lépésekkel is.

Természetesen nagyon sokan szerették volna tudni, mit viselt Steadman, ezért ő egy másik videóban mutatta meg az egyszerű outfitjét, ami egy fehér rövidnadrágból, egy fekete sportmelltartóból és egy nagy, szürke kapucnis pulóverből állt.

@sierrasteadman

Reply to @emma.el15 ##greenscreen

♬ romanticize that jealousy jealousy life - cynthia 🌟🦋

Később egy kommentben kifejtette, hogy bármennyire is nem tetszett a repülőgép személyzetének a ruhája, az nem lehet ok arra, hogy „fizikailag és verbálisan megtámadják és megalázzák, különösen akkor, amikor eleget tett a kérésnek.”

Egy következő TikTok-videóban azokhoz a felhasználókhoz szólt a fiatal nő, akik azzal vádolták, hogy nem tisztelte a légitársaság öltözködési szabályzatát.

További részleteket közölve a konfrontáció körülményeiről, azt mondta:

Amikor felszálltam a gépre, ő azonnal megállított, mielőtt még a helyemre értem volna, és felszólított, hogy húzzam fel a kabátom. Én bólintottam így a fejemmel, és elkezdtem felhúzni a kabátom cipzárját, majd elindultam az ülésem felé. Ennyi lett volna a vége.

De a légiutas-kísérő „ehelyett úgy döntött, hogy megragadja a karomat, és visszaránt magához, hogy mindenki előtt ordibálni kezdjen velem. Ez az, ahol a probléma van” – fogalmazott a fiatal nő, majd így folytatta:

„Semmi bajom azzal, hogy megkért, hogy húzzam fel a kabátom – ez az ő repülőgépe, ő dolgozik a gépen, ha ezt akarja, akkor felhúzom a kabátom –, de ami ezután történt, különösen amikor megragadott, az nem oké.”

A lap azt is megjegyzi, hogy a nő ruhája ránézésre megfelelt az Alaska Airlines hivatalos öltözködési szabályzatának, amely az utasok öltözködésével kapcsolatban úgy fogalmaz, hogy „a követelmény egyszerűen a rendezett és ápolt megjelenés”, és hogy az egyetlen elfogadhatatlannak tartott dolog a szennyezett vagy szakadt ruházatban vagy mezítláb történő utazás.

Egy másik bejegyzésben Steadman elárulta, hogy ő és édesanyja panaszt küldtek a légitársaságnak, amire emailben kaptak választ.

Az általa megosztott üzenet így szól:

Az Alaska arra törekszik, hogy kivételes szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek. Abból, amit megosztott, nyilvánvaló, hogy kudarcot vallottunk. Ön és a lánya nem várhat kevesebbet, mint hogy a legnagyobb tisztelettel, együttérzéssel és gondoskodással bánjunk önökkel. Igazán kiábrándító hallani, hogy egyikőjük sem ezt érezte a beszállás és a légiutas-kísérőnkkel való interakció során. Szeretnénk biztosítani Önöket arról, hogy nagyon komolyan vesszük ezeket az ügyeket, és megosztottuk aggodalmukat a fedélzeti vezetőségünkkel, amely belső vizsgálatot fog lefolytatni. A magánélet védelmére való tekintettel nem tudunk nyilvánosságra hozni semmilyen megállapítást, de garantálhatjuk Önnek, hogy az ügyet felülvizsgáljuk.

A légitársaság üzenete egy bocsánatkéréssel zárult. A cég szóvivője pedig így nyilatkozott az Indy100-nak: „Kapcsolatban állunk Sierrával és a családjával, és elkötelezettek vagyunk a történtek kiderítése és a megfelelő intézkedések megtétele mellett. Célunk, hogy gondoskodó szolgáltatást nyújtsunk minden vendégünknek. Amikor nem felelünk meg ennek a célnak, mindent megteszünk, hogy helyrehozzuk a dolgokat.”

Az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány beindulása óta megszaporodtak a balhék a repülőkön. Legutóbb egy Philadelphia és Miami között közlekedő járatról számoltunk be, melynek egyik utasát az üléséhez kellett rögzíteni szigetelőszalaggal, egy másik utas pedig videóra vette a lekötözés pillanatait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik