Szórakozás

Meglepő dolgot fedezett fel házfelújítás közben egy michigani férfi

Mike Kline / Getty Images
Mike Kline / Getty Images
Elképesztő felfedezést tett a 33 éves David Olson, miközben a háza felújításán dolgozott. Az első meglepetés akkor érte, amikor szétbontotta a hátsó lépcsőt. A téglák mögött, a homokba temetve egy bowling golyó rejtőzött – írja az AP hírügynökség.

A michigani férfi ásni kezdett és hamarosan előbukkant egy újabb golyó, majd még egy, és még egy, és így tovább. Olson 160 régi bowling golyót ásott elő, de azt mondja, biztos benne, hogy sokkal több van még a ház alatt.

A golyók felirataiból kiderült, hogy a bowling kellékeket gyártó, Brunswick Bowling Products nevű cég üzeméből származnak. Olson felhívta a céget, és megtudta, hogy a golyók, melyeket kiásott az 50-es években készültek, a háztól nem messze működő üzemben, melyet a cég 2006-ban zárt be. Idősebb munkások azt mesélték, hogy voltak, akik régen homok vagy sóder helyett használták a kiselejtezett bowling golyókat az építkezéseken.

Olson azt mondja, a golyók elég rossz állapotban vannak, sokról hiányoznak a lyukak. Néhányazt azért eladományozott közülük, párat a helytörténeti múzeumnak fog adni, maradékot pedig a kert berendezéséhez, és szobrok készítéséhez fogja használni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik