Szórakozás

Tudta, hogy ki Lily Allen öccse? És ki Josh Brolin mostohaanyja?

Lester Cohen / Contributor / Getty Images
Lester Cohen / Contributor / Getty Images
Cameron Diaz és Nicole Richie sógornők, Sting a keresztapja Madonna fiának – rengeteg olyan rokoni és egyéb kapcsolat van Hollywoodban az A listás sztárok között, amiről sokan nem is tudnak.

A minap azon gondolkodtunk, mennyire jó lehet, ha valakinek olyan keresztanyja van, mint mondjuk Jennifer Aniston. Igen, van, aki ennyire szerencsés, méghozzá a Jóbarátok másik szereplőjének, Courteney Coxnak a lánya. A 17. születésnapján Aniston Instagram-oldalán köszöntötte fel egy gyerekkori képpel, amin közösen szerepelnek. Arra gondoltunk, összegyűjtünk vér szerinti (vagy egyéb) rokonságban álló sztárokat, akiknek ez a családi viszonya talán nem mindenki számára ismert.

Lily Allen és Alfie Allen

Claire Greenway / Getty Images

A kétezres évek elején a slágereket magából ontó Lily Allenről mostanában inkább akkor hallunk, amikor valaki lefotózza őt újdonsült férjével, a Stranger Things sorozatból is ismert David Harbourral. Allen nem az egyedüli sztár a családban, mivel a testvére színészként tevékenykedik. Ha hirtelen nem jutna eszébe egyetlen híres Allen sem (Woodyn kívül), akkor eláruljuk: a Trónok harcában is szerepelt, sőt, gyakorlatilag a sorozat miatt vált ismertté Alfie Allen, aki Theon Greyjoy karakterét játszotta. Mindössze egy év van köztük, Lily Allen különben még 2007-ben írt egy dalt öccséről, melynek címe Alfie, és állításuk szerint a dal a mai napig heves vitát vált ki köztük, amikor szóba kerül egy családi eseményen.

A kisöcsém a szobájában füvet szív,
mondom neki, ideje lenne felkelnie, mert már elmúlt fél három is,
nem lehet vele mit kezdeni, mert túlságosan be van állva a THC-tól,
kedvesen megkérdem tőle, kér-e teát. Nem is látom, mert a szobája úszik a füstben,
nem értem.

Az Allen testvérek egyébként még Sam Smith énekessel is rokonságban állnak, ugyanis harmadunokatestvérek.

Nicole Richie és Cameron Diaz

Az egyik kedvenc rokoni szálunk, ami ugyan nem vér szerinti, mégis Nicole Richie és Cameron Diaz sógori kapcsolata az, amit mondjuk tíz évvel ezelőtt még egyáltalán nem tudtunk volna elképzelni. Mondjuk most sem mutatkoznak túl sokat közösen, tekintve, hogy Diaz visszavonult a filmezéstől, Richie pedig nagyon következetes abban, hogy nem mutat meg szinte semmit a magánéletéből. Nicole Richie 2010-ben ment hozzá a Good Charlotte zenekar egyik tagjához, Benji Maddenhez, akinek ikertestvére, a szintén bandatag Joel Madden öt évvel később vette el Cameron Diazt. Richie és Diaz a szóbeszéd szerint már azelőtt barátok voltak, hogy egy családba kerültek, viszont ők maguk sosem beszélnek egymásról, ha interjút készítenek velük.

Nicole Richie keresztszüleiről is muszáj említést tennünk, mivel nem sokan tudják, hogy Michael Jackson és Quincy Jones is a hivatalos keresztapjai között szerepel az egykori reality-sztárnak.

Emily Blunt és Stanley Tucci

Ha valamire nem számítanánk, akkor az egyértelműen a tény, hogy Az ördög Pradát visel két sztárja, Emily Blunt és Stanley Tucci a való életben sógorok. Blunt nővére, Felicity Blunt 2012-ben ment hozzá Stanley Tuccihoz, így azóta hivatalosan is egy családhoz tartoznak. A két színész még az ikonikus film forgatásán barátkozott össze, a kapcsolatuk pedig csak szorosabb lett az évek során, bár a fizikai kapcsolattartást kicsit megnehezíti, hogy Tucci és felesége Londonban, Emily Blunt és John Krasinski Los Angelesben élnek.

Jamie Lee Curtis és Jake Gyllenhaal

Marcel Thomas / FilmMagic

Jamie Lee Curtisről nemrég többször is írtunk, merthogy pár hónapig Budapestre költözött, amíg legújabb filmjét forgatta Kevin Harttal és Cate Blanchettel közösen. A színésznőről több érdekességet is lehetne mesélni, mert miközben minden cikkben megemlítik vele kapcsolatban, hogy a legendás színész, Tony Curtis lánya, azzal már kevesebbszer foglalkoznak, hogy édesanyja, Janet Leigh szerepelt Alfred Hitchcock Psycho című filmjében, Igen, a híres zuhanyzós jelenetben eredetileg Jamie Lee Curtis anyja látható.

A másik érdekesség a családdal kapcsolatban, hogy Jamie Lee Curtis Jake Gyllenhaal keresztanyja. Ennek az oka, hogy Curtis szoros barátságot ápol Gyllenhaal szüleivel, akik szintén a filmiparban dolgoznak színészként és forgatókönyvíróként. A barátságukra tekintettel úgy döntöttek, Curtist kérik fel, hogy legyen a fiuk keresztanyja, amit láthatólag boldogan elvállalt.

Steven Spielberg, Drew Barrymore és Gwyneth Paltrow

A „rokoni” szálak itt is a keresztszülőségben merülnek ki, ami azért érdekes, mert Steven Spielberg rögtön két A listás színészhez is köthető. A rendező és Paltrow szülei, Blythe Danner és Bruce Paltrow szoros baráti kapcsolatban álltak, lányuk születésekor, 1972-ben rögtön kinevezték Spielberget Gwyneth keresztapjának. Drew Barrymore-ral egészen más a helyzet, Spielberg ikonikus filmjében, az ET-ben szerepelt a még hétéves Barrymore, akit annyira megszeretett, hogy hivatalosan is a keresztapja lett, bár ennek a körülményeiről ők maguk nem beszéltek sokszor. Barrymore pár évvel később, 15 évesen szerepelt a Playboy magazin címlapján, ami annyira bizarr volt, hogy Spielberg később a szülinapjára küldött neki egy takarót azzal az üzenettel, hogy „takard el magad!” Azért Aniston mellett Steven Spielberget is elfogadnánk keresztszülőnknek.

Drew Barrymore és Francin Bean Cobain

Ha már Drew Barrymore-nál tartunk, érdemes megemlíteni, hogy nem csak keresztgyerek, de keresztszülő is egyben. Barrymore és az egykori zenész, Kurt Cobain felesége, Courtney Love nagyon jó barátok voltak abban az időben, amikor a párnak 1992-ben megszületett első és egyetlen gyereke, Francis Bean Cobain. Úgy gondolták, Barrymore-ra bízzák a keresztszülőség feladatát. Azóta is jó kapcsolatot ápolnak egymással.

Beanie Feldstein és Jonah Hill

Kevin Winter / Getty Images

Mivel nem azonos a nevük, meglepetésként érhet egyeseket, hogy ők ketten rokonok. Most nem keresztszülő-gyerek kapcsolatról beszélünk, hanem vérrokonságról: Jonah Hillnek ugyanis két testvére van, egy öccse, Jordan Feldstein, aki 2017-ben tragikus körülmények között hirtelen meghalt, szívrohamban. Kisebbik testvére pedig a tíz évvel fiatalabb Beanie Feldstein, aki szerepelt a 2019-ben bemutatott coming of age filmben, az Éretlenségiben. Arra, hogy miért nem ugyanaz a vezetéknevük, egyszerű a magyarázat: Jonah Hill-nek a Hill nem a családi, hanem a középső neve, ő egész egyszerűen nem használja a vezetéknevét a filmiparban.

A legjobb tanács, amit valaha is kaptam tőle, hogy egyik poén sem jobb a másiknál. A Rossz szomszédság második részének forgatása előtt azt mondta, hogy rengeteg anyagot veszünk majd fel, és a legtöbbet úgyis kivágják, mert így működnek a vígjátékok. Rengeteget tanácsot adunk egymásnak, a családi eseményeken is egyfolytában egymással beszélgetünk

mondta Feldstein a bátyjáról.

Quincy Jones és Rashida Jones

Ha valaki nem tudná, a színész Rashida Jones szülei is nagyon is híresek. Jones apja ugyanis a dzsesszzenész és világhírű producer Quincy Jones (akivel egyébként Radics Gigi is jóban van), anyja pedig Peggy Lipton, aki David Lynch sorozatában, a Twin Peaksben szerepelt. Ha valaki korábban nem értette, hogy miért pózolnak közösen különböző eseményeken, most már tudja, hogy mi az ok. Sőt Rashida Jones és Nicole Richie gyerekkori barátok, mivel utóbbi apja, Lionel Richie elég gyakran dolgozik a producerrel.

Barbra Streisand és Josh Brolin

Kevin Winter / Getty Images

Elég viccesen hangzik, ha azt mondjuk, hogy Barbra Streisand valójában a színész Josh Brolin mostohaanyja. Pedig tényleg így van, ugyanis Streisand még 1998-ban házasodott össze Josh Brolin apjával, Jamesszel. Ha egy fotón szerepelnek, mint például ezen, lehetetlenség lenne helyesen megtippelni, hogy milyen rokoni kapcsolatban vannak, ez a legszórakoztatóbb az egészben.

Madonna és Sting

Az éneklésen kívül még egy közös kapcsolódási pont van Madonna és Sting között, mégpedig, hogy utóbbi a keresztapja Madonna és Guy Ritchie fiának, Roccónak. Sőt: Sting felesége, Trudie Styler mutatta be Madonnát és Ritchie-t egymásnak a londoni vacsorapartiján. Rocco Ritchie 2000-ben született, a szülők pedig a zenészt és feleségét kérték fel a keresztülőségre.

Nicolas Cage és Sofia Coppola

Elég nagy a Coppola család, olyannyira, hogy Nicolas Cage is beletartozik, ráadásul az eredeti neve Nicolas Kim Coppola. A rendező, Francis Ford Coppola unokaöccse, ami azt jelenti, hogy Sofia Coppola unokatestvére, méghozzá első ágon. A harmadik unokatestvérük Jason Schwartzman, akit leginkább Wes Anderson filmjeiből ismerhetünk (mint például a Holdfény királyság, a Grand Budapest Hotel vagy az Utazás Darjeelingbe). A kapcsolatuk azért lehet újdonság sokak számára, mert annak ellenére, hogy lehet találni közös képeket róluk az interneten, nem igen hangoztatják a dolgot.

Kate Spade és David Spade

A legtöbb Adam Sandler-film elmaradhatatlan hozzávalója David Spade, aki egyébként Kate Spade sógora. Az egykori amerikai divattervezőt a színész testvére, Andy Spade vette feleségül 1994-ben. Kate Spade 2018-ban vetett véget az életének. Pár hónappal felesége halála után David Spade egy műsorban elmesélte, hogy akárkivel randizott az évek során, mindig arról érdeklődtek, hogy az adott eseményen ott lesz-e Kate Spade is, mert abban az esetben a legjobb tudásuk szerint öltöznek fel. Ezen pedig mindig jót nevettek a családban. Azt is elmondta, hogy Kate a legnagyszerűbb ember volt, akit csak ismert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik