Szórakozás

Beállt a híd alá a kamionos, hogy az öngyilkosjelölt ne tudjon ugrani

Hősként ünnepelnek a közösségi portálok brit felületein egy kamionsofőrt. A 35 éves férfi egy autópályán haladt járművével, amikor megpillantott egy férfit, aki épp arra készült, hogy levesse magát. A kamionos azonnal kapcsolt és közbelépett, pontosabban közbegurult.

Tom Birkett az M62-es autópályán haladt Leeds közelében, amikor három embert vett észre az egyik hídon. Az egyikük, feltehetően öngyilkossági szándékkal, kimászott a védőkorláton. A másik kettő pedig rendőr volt, akik épp próbáltak a lelkére beszélni. A sofőr nem sokat teketóriázott, bekapcsolta a vészvillogóját, majd kamionjával megállt az ugrani készülő férfi alatt, a leállósávban – írja a Daily Star című brit bulvárportál.

A kamionos addig állt a híd alatt, amíg a rendőröknek sikerült rendezniük helyzetet. Miután egy arra járó készített egy fotót a jelenetről, majd feltöltötte azt a Facebookra, egész Nagy Britanniában hősként kezdték el ünnepelni Birkettet.

A háromgyerekes apa azonban azt mondja,

nem ő a hős, hanem a rendőrök és a civil szervezetek munkatársai, akik nap mint nap küzdenek meg hasonló helyzetekkel.

Jó esik neki, hogy „jó szamaritánusként” emlegetik, de ő csak 0.01 százaléknyi segítséggel toldotta meg a profik munkáját.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik