Szórakozás

Megszökött a farmról egy koca, hogy szabadon hozza világra kicsinyeit

Brinsley Animal Rescue
Brinsley Animal Rescue
Egy állatvédő szervezet menti meg azt a disznócsaládot, amelyikre egy kutyasétáltató bukkant rá egy erdős területen a nottinghamshirei Ollerton közelében.

Malaccsaládra bukkant egy nő kutyasétáltatás közben, hétfőn, egy erdős részen a nottinghamshirei Ollertonban. Az anya és a kicsinyei nem vaddisznók voltak, hanem házi sertések. Anna Aston úgy gondolta, ez nincs egészen rendben, ezért értesített egy állatvédő szervezetet – írja a BBC.

Azt hiszem, kiérdemelte a szabadságát. Bárhonnan is jött, boldog és biztonságos életet érdemel a kis családjával

– nyilatkozta a megtaláló.

A koca, akinek tíz kicsinye van, a Matilda nevet kapta. Jon Beresford, a Brinsley Animal Rescue nevű állatvédő szervezet tulajdonosa biztos benne, hogy Matildában erős anyai ösztönök törtek fel, és azért szökött meg, hogy megvédje a malacait.

Az állatvédők egész héten élelmet hordtak ki Matildának. Elszállítani nem tudták az anyát és a malacait, az ugyanis lopásnak minősül a tulajdonos engedélye nélkül. Közben petíciót és gyűjtést indítottak a disznócsalád megmentéséért.

Az állatvédő szervezet pénteken arról tájékoztatott, hogy Matilda és a kicsinyei megmenekültek. A családot máris egy biztonságos pajtába szállították, ahonnan később egy menhelyre kerülnek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik