Szórakozás

A 10 hónapos fia töltötte le az önvezető frissítést a Teslájukhoz, ő pedig túl későn kapcsolt

Kent Nishimura / Los Angeles Times via Getty Images (illusztráció)
Kent Nishimura / Los Angeles Times via Getty Images (illusztráció)
A Tesla online fizetési mechanizmusának súlyos hibájára – miszerint nem kér jelszót vagy újbóli megerősítést a fizetés előtt – egy amerikai anya hívta fel a figyelmet TikTokon, aki napokkal a rendelés után, a bankszámlakivonatából vette észre, hogy már önvezető funkciója is van a kocsijának.

A @stayfitstaylit felhasználónéven tiktokozó édesanya az alábbi, jelenleg több mint 1,7 millió lejátszásnál járó videóban osztotta meg különös történetét arról, hogyan frissítették önvezetővé a Tesláját. A poszt alapján a Tesla alkalmazásának fizetési funkciói között van egy súlyos hiba, ami miatt csak napokkal azután értesült arról, hogy a kocsija már önvezetésre is képes, hogy kifizetett érte 10 ezer dollárt (nagyjából 3 millió forintot) a 10 hónapos fia – írja a LadBible.

És ekkor már visszacsinálni sem tudta volna, mert a Tesla szolgáltatásait a fizetés utáni két napban lehet visszamondani, az ő esetében pedig már túl késő volt ehhez. A vicces történet azért is különösen érdekes – mármint ha igazat állít a tiktokos anya –, mert kiderül belőle, hogy a Tesla alkalmazása a fizetés véglegesítese előtt nem kéri a felhasználó jelszavát vagy a vásárlási szándék újbóli megerősítését, ami ehhez hasonló bakik és súlyos visszaélések melegágyáva teheti az appot.

@stayfitstaylit

Well our son decided we needed the self driving package we debated on before 🥲😬💀 ##tesla ##teslaworld ##ohno ##foryou ##fyp

♬ Oh No - Kreepa

Az első videó elterjedése után természetesen azt is a fejéhez vágták, hogy foglalkozhatott volna a gyerekével ahelyett, hogy a kezébe nyom egy iPadet, amivel egyedül is lefoglalhatja magát. Erre az amerikai anya csak annyit reagált, hogy végig a fiával foglalkozott, hiszen éppen vacsorát csinált neki, miközben a gyerek megrendelte a frissítést.

Egyébként a család nem bánja különösebben az egészet, ezért meg sem próbálták visszamondani a szolgáltatást a kétnapos határidő után, hiszen amúgy is tervezték, hogy önvezetővé teszik a Teslájukat.

A Tesla egyelőre nem kommentálta a TikTokon megjelenő történetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik