Szórakozás

Csonka András a homofób pedofiltörvényről: Nem tudok mit kezdeni a bigott gyűlölettel, kirekesztéssel, ostobasággal

Mohos Márton/24.hu
Mohos Márton/24.hu
Szerinte senkinek sincs joga beleavatkozni a másik életébe.

Mint ismeretes, 157 igennel, 1 nemmel és 0 tartózkodás mellett kedden megszavazták a Parlamentben a pedofiltörvényt, mely törvény összemossa a pedofíliát a homoszexualitással. A kormányoldal által benyújtott, orosz mintára bevezetett melegellenes propagandatörvény a szólásszabadságot és a gyermekjogokat is súlyosan korlátozza, megtiltja a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítését és megjelenítését is.

Kapcsolódó
Átment a melegellenessé alakított pedofiltörvény, a Jobbik is megszavazta
Az Országgyűlésben jelenlévők között teljes volt az egyetértés.

Rendkívül kevés magyar celeb szólalt fel az ügy kapcsán – a fizetett hirdetéseket tartalmazó Instagram-posztok tematizálták inkább profiljaikat. Ennek ellenére akadtak kritikus hangok, az egyik ilyen Lilué volt, aki keményen beleállt az ügybe, úgy fogalmazott:

Nehéz eldönteni… ostobák, korlátoltak vagy aljasok és gonoszok. Talán mind.

Kapcsolódó

Csonka András is azon hírességek közt volt, akik felemelték hangjukat az ügy kapcsán, a színész Facebook-posztjában reagált a kormányoldal által benyújtott törvényjavaslatra.

Hiszek az emberségben, a toleranciában, az elfogadásban, a méltóságban, mindenekfelett a szeretetben! Nem tudok és nem is akarok mit kezdeni a bigott gyűlölettel, a szűklátókörűséggel, az ostobasággal, a kirekesztéssel. Hívő ember vagyok, és az érzéseim is ehhez alkalmazkodnak. Hiszek abban, hogy mindenkinek joga van ahhoz az élethez, amit választ, amit Isten kijelöl neki, viszont senkinek nincs joga abba beleavatkozni. Egymást segítenünk és támogatnunk kell, másképp semminek nincs értelme! Abban reménykedem, hogy megértitek miért írom ezeket a sorokat, abban még inkább, hogy Ti is így gondolkodtok, mert csak így lehetünk igazi közösség.

A LifeTV másik műsorvezetője, Ábel Anita kommentben reagált a színész posztjára:

Szeretlek sok mindenért, de főleg azért, mert a barátomnak mondhatlak #forever

A Kossuth téren tüntettek is a törvény ellen:

Kapcsolódó
„Azért jöttem el, mert nem szeretném, ha előbb-utóbb boszorkányokat is égetnénk” – a homofób pedofiltörvény ellen tüntettek
Civil szervezetek tüntetést szerveztek a Kossuth térre az ellen, hogy a parlament megszavazza az új, pedofíliaellenes törvénycsomagot, amelybe több, az LMBTQ embereket súlyosan sértő módosítás is került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik