Szórakozás

Egy nehéz időszak után is sokat segíthet egy jó gyerekkönyv (X)

A legtöbb dolgot úgy tanuljuk meg, hogy mintákat keresünk. Nincs ez másképp a nehéz időszakok feldolgozásával sem. Márpedig ha valami, az elmúlt egy év nehéz volt – és nem csak a felnőtteknek.

Élj stressz nélkül, és soha ne vidd haza a munkát – ezt a két ősi bölcsességet már biztosan te is hallottad, és az is biztos, hogy nem az elmúlt egy évben. A kemény helyzetek és a magánélet-munka egyensúlyának teljes felborulása szinte minden háztartásban probléma volt az utóbbi időszakban, de kár lenne azt gondolni, hogy csak a felnőtteket csapta meg naponta ötször a szorongás szele.

A nehéz helyzeteket a közvetlen közelünkben élő gyerekek is velünk együtt élik meg. Míg azonban mi könnyen fordulhatunk barátokhoz, rokonokhoz, szakemberekhez segítségért, addig nekik korlátozottabbak a lehetőségeik egy váratlan helyzetben. Arról nem is beszélve, hogy számtalan olyan eset is van, amikre nekünk, felnőtteknek sincs kész válaszunk.

Az utóbbi időben számtalan olyan tabudöntögető gyerekkönyv jelent meg, amelyek mernek érzékeny témákkal foglalkozni. Hiszen a sok száz elbűvölő klasszikus mese között miért ne lehetne egy, amelyik arról is mesél, hogy milyen gyerekként átélni egy válást? Hogyan taníthatjuk meg a felnőttkor felé száguldó kamaszt, hogy a teste csakis az övé, ehhez azonban minden porcikáját pontosan kell ismernie? És miközben mindannyian tudjuk, hogy a boldog gyerekkor csupa felfedezés és kaland, miért is titkolnánk egy kiskamasz előtt, hogy az életnek az elmúlás is része?

Az alábbi oldalon ezernél is több válogatott gyerekkönyvet találsz meg, amelyek a különböző korú és érdeklődésű gyerekhez szólnak. Ha pedig legörgetsz egy kicsit, megtalálod az igazi különlegességet is: gyerekekkel foglalkozó szakemberek, meseterapeuták és pszichológusok gyűjtötték össze azokat a könyveket, amik nehéz kérdésekről és élethelyzetekről mesélnek. Pontosan úgy, ahogyan azt a mesében elképzeljük: világosan, őszintén és bátran.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik