Szórakozás

Tom Cruise a Koktél forgatásán megmentette Elisabeth Shue életét

© TOUCHSTONE PICTURES / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
© TOUCHSTONE PICTURES / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
A sztori eljutott a Mission: Impossible rendezőjéhez is, akit lenyűgözött Cruise hősiessége.

A Sun egy 34 éves történetet elevenített fel a héten: Bill Bennett kameraman emlékezett vissza egy Facebook-bejegyzésben az 1988-as Koktél című film forgatására, ahol Tom Cruise megmentette a másik főszereplő, Elisabeth Shue életét.

Történt, hogy helikopterről vették fel azt a jelenetet, mikor Cruise és Shue a tengerparton lóháton ügetnek egy keveset. Miután felvették a jelenetet, a helikopterrel leszálltak Cruise-ékhoz, hogy ők is megnézhessék, mit rögzítettek, illetve Roger Donaldson rendezőtől kapjanak némi instrukciót a továbbiakhoz.

A pilóta azonban nem állította le a gépet, mert pár pillanatot akartak csak a tengerparton tölteni, így hagyta, hogy tovább járjanak a rotorok.

Aki helikopterekkel dolgozik, tudja, hogy a farokrotor is halálos. Láthatatlan, ha belesétálsz, azonnal lekaszabol. Abszolút tilos a közelébe menni. Tom és Elisabeth kaptak néhány instrukciót a rendezőtől, erre a színésznő annyira lelkes lett, hogy elkezdett a farokrotor felé futni.

A kameraman elmondta, ő ötpontos hevederre volt bekötve, esélye sem volt, hogy elkapja Shue-t, a hangzavar pedig akkora volt, hogy a saját gondolataikat sem hallottak. De Tom Cruise hamar felfigyelt a veszélyre, azért is, mert ekkor már tapasztalt pilótának számított.

Photo12.com – Collection Cinema / Photo12 via AFP

Tom meglátta, merre tart Elisabeth. Mivel tapasztalt pilóta, egyből látta a veszélyt. Rávetette magát Elisabeth-re, de csak a lábait kapta el. Húzta visszafelé, miközben mutogatott a rotorra. Elisabeth meg azt kiabálta, hogy mi a fenéért csinálja ezt? Tom meg kiabálta, hogy majdnem meghaltál. Teljesen elsápadt Elisabeth, mi is sokkot kaptunk teljesen. Tom tényleg megmentette az életét.

Bennett hozzátette, ma ez nem fordulhatna elő, mert nagyon szigorú biztonsági szabályokat vesznek át ilyen esetben a színészekkel, akik tudják, hová nem szabad merészkedniük egy forgatáson. A sztorit olvasta Mike Timm forgatókönyvíró, aki eljuttatta ezt Christopher McQuarrie-nek a Mission: Impossible 7 forgatására.

McQuarrie le volt nyűgözve, megkérdezte Cruise-t, hogy a történet valós-e, aki megerősítette az egészet.

Aki pedig többet is szeretne tudni a Koktélról, olvassa el cikkünket, amit a harmincéves évfordulóra írtunk:

Kapcsolódó
Harminc dolog, amit a harmincéves Koktélból tanultunk meg az életről
A Koktél minden idők legjobb koktélos filmje. Ma már kevesebbet emlegetik, pedig az életre nevel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik