Szórakozás

22 millió forintnyi összeget gyűjtöttek a rendőrök a meglőtt kutyának, mire tisztázták, ők lőtték meg

Nem verték nagy dobra, ki is találta el a kutyát.

A Thurston megyei rendőrök januárban nagy szomorúan közölték, hogy a szeretett K-9-es Arlo kutyájukat szolgálat közben, egy üldözéskor kétszer is meglőtték. Az egyik lövés a lábán, a másik a gerincénél érte. Nyolcórás operációt kellett rajta végrehajtani.

Szerveztek egy gyűjtést, hogy az orvosi költségeit állni tudják a hároméves német juhásznak, össze is gyűjtöttek több mint 73 ezer dollárt, vagyis mintegy 22 millió forintot. Nem függetlenül attól, hogy a Tiktokon nagy rajongóbázisa volt már ekkor is, jelenleg 2,5 millió követője van – írta a Daily Mail.

Az eset miatt, amelyben a kutya megsérült vizsgálatot indítottak, amiből kiderült, a gyanúsított egy lövést sem adott le, működőképes fegyvere sem volt, a helyszínen talált töltényhüvelyek mind a rendőrök fegyveréből származtak.

A vizsgálati eredményig azonban nagyon sokan, köztük a kórház munkatársai a rendőrségi közlésből úgy értelmezték, a gyanúsított lőtte meg Arlót. Egy azóta törölt Instagram-bejegyzésben is azt írta állítólag a kutyáról gondoskodó rendőr, hogy az elkövető lőtte meg az ebet. Később a rendőrök is tisztázták, „baráti tűz” okozta a kutya sérüléseit. Egyben közölték azt is, hogy ők nem vezettek meg senkit Arlo sérüléseinek eredetével kapcsolatban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

K9 Arlo (@officialk9arlo) által megosztott bejegyzés

A vizsgálatban az esetről pontosan is beszámoltak, eszerint a 25 éves Victor Hugo Ortiz Bucio egy automata fegyvert szegezett a rendőrökre, akik erre hatan több lövést is leadtak hét másodpercen keresztül. A férfit többször is eltalálták. Miután kórházba szállították, az ottani dolgozók mondták neki, hogy eltalált egy kutyát, mire a férfi elmondta, hogy az lehetetlen, mert a fegyvere nem működik.

A férfi lelövése után vizsgálatot indult, a rendőröket felfüggesztették, de az ügyészség később jogosnak találta az eljárásukat.

Arlo pedig fiatal kora ellenére nyugdíjba vonul, mert további orvosi kezelésekre lesz szüksége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik