Szórakozás

Csúnyán lebukott a „környezetbarát” csomagolású arckrém gyártója

dycj / Imaginechina / Imaginechina via AFP
dycj / Imaginechina / Imaginechina via AFP
Örvendetes, hogy egyre több ember számra fontos, hogy környezetbarát termékeket vásároljon, és ez lépéskényszerbe hozza a cégeket. Vannak azonban gyártók, akik nem valódi megoldásokkal, hanem felháborító csalással próbálnak megfelelni az új eljárásoknak.

Hatalmas felháborodást váltott ki az Innisfree nevű, dél-koreai kozmetikai cég egyik terméke, illetve annak csomagolása – írja a Korea Herald című hírportál.

A cég az egyik arckrémét kínálta egy olyan tubusban, ami látszólag papírból készült, és ha a vásárlónak esetleg kételyei lettek volna, zöld alapon, hatalmas fehér betűkkel a termékre írták:

Hello, I’m paper bottle (Szia, én egy papírpalack vagyok)

Csakhogy egy vásárlónak eszébe jutott kettévágni a palackot, így észrevette, hogy csak egy vastag burkolat készült papírból, azon belül egy műanyag tartály van.

Facebook / No Plastic Shopping

A vevő hivatalos panaszt tett a cégnél, majd a csalást bizonyító fotóit feltöltötte egy Facebook-csoportba. Az ügyből akkora botrány kerekedett, hogy      az Innisfree kénytelen volt reagálni.

Közleményükben azt írták, amikor azt írták a csomagolásra, hogy „papírpalack” csak a burkolatra értették, és

nem gondolták, hogy a vásárlóik azt hiszik majd, hogy az egész csomagolás papírból van.

Hozzátették: a belső, színtelen műanyagpalack egyébként újrahasznosítható, környezetbarát és 51,8 százalékkal kevesebb műanyagot tartalmaz, mint egy hagyományos krémcsomagolás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik