Szórakozás

Túl jól sikerült egy német bankrabló álruhaválasztása

Illusztráció: sdominick / Getty Images
Illusztráció: sdominick / Getty Images
A bankrablók általában valamilyen maszkot, álruhát használnak, hogy ne ismerjék fel őket. A legnagyobb hátránya ennek az, hogy könnyű kiszúrni: valami rosszban sántikálnak. Egy német bankrablónak azonban épp a feltűnőségének köszönheti, hogy bottal ütik a nyomát.

Egy húszas éveiben járó férfi rabolt ki egy bankot április 6-án , kedden a Németország középső részén, Frankfurt közelében fekvő Bad Soden-Salmünsterben – írja a német sajtóra hivatkozva a Daily Star című brit bulvárlap.

Az elkövetőnél egy pisztolynak látszó tárgy volt, amivel arra kényszerítette a pénztárosnőt, hogy adja át neki az összes pénzt a kasszájából. Bár a rablót több szemtanú is látta, senki sem tudott róla használható személyleírást adni.

A férfin ugyanis egy nagyméretű, rikító színekben pompázó, a 80-as évekből származó nyakkendő volt, ami annyira magára vonta mindenki figyelmét, hogy senki sem emlékszik más részletre, például a férfi arcára.

A rendőrség nyomoz az ügyben, de szinte semmi sincs a kezükben, amin elindulhatnának. Egy rendőrségi szóvivő azt nyilatkozta, a rabló okosan tervezett, és biztos, hogy szándékosan vette fel azt a borzalmas nyakkendőt, hogy megzavarja a szemtanúkat.

A rendőrség azt nem közölte, hogy a bankrabló mekkora zsákmánnyal távozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik