Szórakozás

Videó készült a thaiföldi kisboltba beszabaduló varánuszról

Étel után kutatva szállta meg az üzletet a hatalmas állat.

Nakhon Pathom egyik kisboltját április 6-án megszállta egy 1,8 méteres varánusz – írja a Fox News egy Southwest News Service nevű helyi hírügynökségre hivatkozva. Az állat – ami egy közeli csatornából indult kivételes portyájára – étel után kutatva az egyik polcra is felmászott, ahonnan természetesen leverte az oda kihelyezett termékeket.

A váratlan látogatást az egyik szemtanú videóra vette, a felvétel azóta az egész világot bejárta.

A boltban dolgozók és az ott tartózkodó vásárlók a pénztár pultja mögé bújtak, annyira megijedtek. Jogosan féltek, hiszen a varánuszok rátámadnak az emberekre, ha veszélyben érzik magukat. Harapásuk pedig mérgező.

Nagy szerencséjük volt, mert az állat befogására küldött szakemberek gyorsak voltak mind az érkezés, mind az állat befogása terén. Végül a közelben, egy erre alkalmas helyen szabadon engedték a gyíkot, ami elvileg nem zsákmányolt semmit az üzletből.

A varánuszok egyébként főleg halat és békát esznek, de ha emberek által hátrahagyott táplálékot találnak, azt is szívesen elfogyasztják. A történet főszereplője valószínűleg kényszerből látogatta meg a boltot, a környéken tapasztalható szárazság miatt ugyanis a természetes táplálékforrásai kiapadhattak – teszi hozzá a Fox News cikke a helyi beszámolók alapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik