Szórakozás

Ön felvenné egy étel nevét, hogy ingyen ehessen?

Oscar Wong / Getty Images
Oscar Wong / Getty Images
Fura akciót hirdetett egy tajvani étteremlánc. Bárki, akinek a személyi igazolványán szerepelnek a „lazac” szó karakterei, öt barátjával ingyen ehet, amennyi csak beléjük fér. Rengetegen rohanták meg névváltoztatási kérelemmel a hivatalokat.

A tajvani média csak „lazackáosz” néven hivatkozik arra a jelenségre, hogy rengeteg, főleg fiatal ember akarta hirtelen, hivatalosan felvenni a lazac nevet – írja a Guardian című brit lap.

Tajvanon minden embernek lehetősége van rá, hogy életében háromszor ingyenesen, mindenféle indoklás nélkül nevet váltson. Ezt használta ki az a több mint 150 ember, akik ingyen szerettek volna jóllakni egy szusiétteremben. Az étterem ugyanis akciót hirdetett: akinek a személyi igazolványán valamilyen formában szerepel a lazac szó, öt barátjával ingyen ehet, amennyit csak akar.

Az névváltás olyan méreteket öltött, hogy Csen Cung-jen belügyminiszter-helyettes is megszólalt az ügyeben, és kérte az embereket, hogy ne terheljék felesleges papírmunkával a bürokráciát. Jó hír a hivataloknak, hogy az étteremlánc akciója csak két napig tartott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik