Szórakozás

Egy lakásba beszerelve találták meg az ellopott játszótéri csúszdát

Facebook / Pasco Police Department
Facebook / Pasco Police Department
A rendőrök egy teljesen más ügy miatt tartott házkutatást az amerikai férfi házában, amikor meglepő dologra bukkantak az emeletes ágynál.

A washingtoni Pasco város rendőrei az elmúlt évben jelentős emelkedésnek indult katalizátorlopások ügyében nyomozott, amikor egy gyanúsított házában végzett házkutatás közben egy egészen másmilyen lopást sikerült megoldaniuk. Egy játszótéri csúszdáét, amit még tavaly decemberben vittek el – írta Facebook-oldalán Pasco város rendőrsége.

Bár Julie Lee nyomozó megtalálta a keresett lopott katalizátorokat is a Burbank városában található házban, ami igazán felkeltette az érdeklődését, az egy hatalmas műanyag csúszda volt, ami egy emeletes ágyhoz volt erősítve a gyerekszobában. A rendőrségi közlemény szerint a nyomozónak azonnal eszébe jutott a játszótéri lopás, és be is bizonyosodott, hogy a csúszda onnan származik. Csak kékre festették, és a tetejét levágták, hogy hozzá lehessen illeszteni az ágyhoz.

A hatóságok lopott tárgy birtoklása vádjával indítottak eljárást a ház tulajdonosa, a 30 éves Dustin Allen Bushnell ellen a csúszda miatt. A nyomozás eredeti célpontjának számító katalizátorlopások miatt azonban egyelőre senki ellen sem emeltek vádat – közölte a rendőrség.

Az elmúlt évben hatalmasat ugrott a katalizátorlopások száma az Egyesült Államokban, és Kanadában. A tolvajok az azokban található nehézfémek (platina, palládium, ródium) miatt lopják el azokat, azok ára ugyanis az elmúlt években a többszörösére emelkedett. A lopásoké is: csak Los Angeles megyében négyszáz százalékkal nőtt 2020-ban az ilyen bűncselekmények száma, míg Kanadában tízszeresére a 2015-ös adatokhoz képest.

A héten kaliforniai hatóságok 19 embert tartóztattak le, és 250 lopott katalizátort találtak egy rajtaütés alatt. A katalizátorok értékét a hatóságok 750 ezer dollárra, azaz nagyjából 230 millió forintra becsülték – jelentette a helyi sajtó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik