Szórakozás

Rezsit fizettet a hatéves lányával egy anya, hogy megtanítsa neki a pénz értékét

TikTok / feliciaraefarley
TikTok / feliciaraefarley
Végletesen megosztotta a közösségi portálokat egy ausztrál anya, aki egy TikTok-videóban mesélte el, hogyan tanítja meg a hatéves kislányát a pénz értékére. Fizet neki a házimunkáért, majd a pénz nagyrészét vissza is kéri számlákra.

Sokan zseniálisnak, mások elhibázottnak tartják egy Felicia nevű nő gyereknevelési módszerét – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Az anya egy TikTok-videóban mesélte el, hogy hatéves lánya minden nap végez valamilyen házimunkát, például porszívózik, segít a főzésben, vécét takarít, beágyaz és rendet rak maga után. A munkáért naponta egy dollárt kap, vagyis a hét végére hét dollárja lesz. Ekkor jön az anyja a „számlákkal”. A kislánynak egy-egy dollárt kell fizetnie az ételért, a vízért, az áramért, internetért és lakbérre, vagyis a heti keresetéből öt dollárt vissza kell fizetnie az anyjának és csak két dollárt tarthat meg.

Felicia azt mondja, az öt dollárokat minden héten befizeti egy számlára, amihez a lánya a tizenyolcadik születésnapján kap majd hozzáférést. Az anya szerint, így nem csak a munka és a pénz értékére tanítja meg a lányát, de a spórolás fontosságára is.

@feliciaraefarley

they just don’t teach this stuff anymore #mothersofchaos #momlife #momthings #parentinghack

♬ Aesthetic Girl - Yusei

Sokan zseniálisnak tartják a nő ötletét, mások viszont azzal a kommentelővel értenek egyet, aki azt írta, Felicia kislánya még túl fiatal ahhoz, hogy egy olyan élet költségeit fizesse, amit nem ő akart, hanem a szülei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik