Szórakozás

Egy pizzaszelet miatt rúgták ki, most 65 millió forintnak megfelelő kártérítést kap

Getty Images
Getty Images
A férfi veszte eredetileg az volt, hogy nem tudott megenni egy egész pizzát.

20 éven át dolgozott a Toyotánál Greg Sherry, amikor 2018 márciusában elveszítette a munkáját. A cég azonnali hatállyal rúgta ki „súlyos kötelezettségszegés miatt”, mert szerintük a céges hitelkártyájával 1754,50 dollárt (400 ezer forintot) költött személyes kiadásokra egy melbourne-i munkaúton – írta a news.com.au.

Sherryt éppen azelőtt rúgták ki, hogy elbocsátották volna, mert a cég Sydney-ből Melbourne-be költözött és ezzel egyidejűleg 3900-ról 1300 főre csökkentették a létszámot. A két kisgyerekes Sherry úgy döntött, ő nem költözik a vállalattal, ezért 90 millió forintnak megfelelő ausztrál dollárt kapott volna végkielégítésként.

De erre nem került sor, mert kirúgták közvetlenül előtte, a melbourne-i volt az utolsó tervezett céges útja (bár így is az lett).

Az ügy bíróságra került, ahol a férfi elmondta, hogy a főnöke beleegyezett, hogy Sherry feleségét és két gyerekét is magával vigye. Saját zsebből fizeti a családja repülőjegyeit és étkezéseit, a céges kártyájával pedig saját repülőjegyét, a szállásukat és a saját ételeit.

Az úton vett magának 32,50 dollárért egy pizzát, de nem tudta megenni az egészet, ezért az utolsó egy-két szeletet a nyolcéves fiának adta, mesélte aztán a munkaadójának.

A Toyota szerint ezzel, vagyis, hogy a gyerekének is adott a pizzából, valamint hogy a kelleténél nagyobb hotelszobát vett ki és egy plusz napra is maradt, megszegte a cég szabályait. Sherry szerint viszont a hotelszoba azért volt olyan drága, mert éppen az Australian Opennel egy időben volt az út, a plusz egy éjszakára pedig azért volt szükség, mert azt hitte, lekési a gépét.

A kirúgás után a férfi beperelte a céget 301 ezer dollárra, mert a kirúgását követően csak 80 521 dollár (19 millió forint) végkielégítést kapott. A bíró ebből 276 000 dollárt látott indokoltnak, arra hivatkozott, Sherryről a per közben megállapítást nyert, hogy jó ember, és hogy sokszor a saját érdekei fölé helyezte a Toyota érdekeit, míg náluk dolgozott, és soha semmilyen panasz nem érkezett ellene abban a 20 évben. Ahogy a melbourne-i úton sem volt súlyos az a kötelezettségszegés, amit elkövetett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik